Carod anuncia que no es presentarà a la reelecció com a president d'ERC

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president d'Esquerra Republicana i vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat que no es presentarà a la reelecció com a president d'Esquerra Republicana al pròxim congrés.

"Jo crec que és l'hora de la generositat, és l'hora dels gestos, i jo faig el primer gest i faig el primer pas i, per tant, anuncio que no em presentaré a la reelecció com a candidat a presidir ERC en el proper congrés", ha afirmat el líder republicà, convençut que la seva formació "ha de fer cau i net, ha de començar una etapa nova, una etapa de renovació profunda i intensa, i la maquinària del partit l'ha de portar una altra gent".
Amb tot, Carod ha deixat clar que no renuncia a tornar a ser el cap de llista dels republicans a les eleccions del 2010. "Jo no renuncio a res. Jo crec que una cosa és renovar allò que s'ha vist que no funciona i que necessita ser renovat i una altra allò que funciona. En un principi ningú no renova allò que va bé o allò que ja funciona. Jo em sento amb plenitud d'energies personals, amb més maduresa que mai i amb més il·lusió que mai".
El president d'ERC ha defugit pronunciar-se sobre què hauria de fer el secretari general, Joan Puigcercós. Ha assenyalat que "seria molt poc delicat" per part seva dir res sobre aquest tema i ha recordat que ell i Joan Puigcercós fa "exactament els mateixos anys" que són a la direcció d'ERC. "No és una qüestió generacional o de rejoveniment. Hi ha gent que als 30 anys són uns vells. Per exemple, Joan Carretero no és cap criatura però, en canvi, és evident que per una part dels militants allò que representa Carretero s'associa a renovació. Per tant, no s'ha vinculat a l'edat. Està vinculat a allò que representa cadascú, a la seva pròpia trajectòria i al seu propi historial", ha afegit.
Carod sosté que "cadascú ha d'assumir la part de responsabilitat que li toca" i ha apuntat que a ell se l'ha de jutjar pel seu paper com a cap de cartell. "Se m'ha de jutjar per això, si quan jo he estat candidat les coses han funcionat o no han funcionat. I és evident que han funcionat". El líder dels republicans també ha explicat que de cara al congrés del mes de juny donarà suport a la candidatura que millor representi "la unitat i la renovació".
En referència al govern d'entesa, el president d'ERC ha dit que la decisió de no presentar-se a la reelecció com a president del partit permetrà "alliberar" l'executiu "de la dinàmica interna d'ERC", que segons ell, serà de "debat viu i intens".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut