Carles Puigdemont, president de la Generalitat: "No està previst fer una declaració unilateral d'independència aquesta legislatura"

TV3, el 3/24 i Catalunya Ràdio han ofert aquesta nit l'entrevista institucional que Mònica Terribas ha fet al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Aquesta ha estat la primera entrevista del nou president de la Generalitat de Catalunya i ha tingut com a escenari el Palau de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que no està previst fer una declaració unilateral d'independència aquesta legislatura: "És que no està previst, és que no està previst en el nostre compromís electoral fer una declaració unilateral d'independència. Nosaltres hem de treballar en els escenaris més civilitzats i més racionals. Quan nosaltres apel·lem al diàleg i des de fóra se'ns apel·la al diàleg jo vull creure que és sincer , que és honest, i que aquí no ens trobarem amb una dialèctica d'asfíxia premeditada, perversa."

Carles Puigdemont ha manifestat que no permetrà que ningú discuteixi que hi ha majoria per iniciar el procés, però admet que per declarar la independència, encara no.

I ha assegurat que les majories es veuran quan la constitució catalana es posi a referèndum: "Estem convençuts que el termòmetre final , el que ens determinarà aquesta majoria que avui es troba a faltar amb el nombre de vots obtinguts al Parlament serà justament el referèndum per a la constitució catalana". El president de la Generalitat també ha demanat que els terminis no siguin una cotilla.

Carles Puigdemont ha emplaçat Podem a sumar-se al procés si l'Estat no permet el referèndum que defensen. Puigdemont, que la setmana que ve es veurà amb tots els grups parlamentaris, lamenta que Rajoy no l'hagi trucat ni per felicitar-lo i considera que diu molt del seu lideratge polític. També ha titllat de descortesia que el rei Felip VI es negués a rebre la presidenta del Parlament.

El nou president de la Generalitat ha afirmat, amb rotunditat, que està net de corrupció.

tv3.cat

catradio.cat

324.cat