Albert Pla, al cotxe amb Eloi Vila
Albert Pla, al cotxe amb Eloi Vila
Dilluns, a les 22.55

Carles Porta i Albert Pla pugen "Al cotxe", amb Eloi Vila

Dilluns, 21 de setembre, a les 22.55, el periodista i escriptor Carles Porta i l'artista Albert Pla pujaran "Al cotxe" per compartir una conversa en profunditat amb Eloi Vila, en el segon capítol d'aquesta temporada.

Després del capítol de la sèrie "Merlí, sapere aude", TV3 emetrà dilluns el capítol 89 d'"Al cotxe", en què Eloi Vila continuarà sent el conductor de viatges i converses amb l'objectiu de sempre: que pugi al cotxe un personatge i en surti una persona. Aquesta setmana, els protagonistes seran el periodista i escriptor Carles Porta i l'artista Albert Pla.

Carles Porta: " Em descobreixo moltes vegades davant l'ordinador plorant.  Escriure sobre aquestes històries és una gran lliçó de vida"

L'Eloi Vila recull a l'estació de tren de Sants de Barcelona el periodista lleidatà que des de fa un temps viu a Girona. En el trajecte fins a la productora on treballa parlaran de l'èxit, tant a Catalunya Ràdio com a TV3, de "Crims". Un programa sobre els grans episodis de la crònica negra més recent del país. Carles Porta parla del seu dia a dia tant des del vessant personal com professional: els inicis a la professió, la intensitat d'històries punyents,  les emocions que desperten. També explica com ha treballat el programa "El segrest" sobre la farmacèutica d'Olot i que estrenarà Catalunya Ràdio a  finals d'aquest mes de setembre. Porta també parla emocionat de l'eurodiputat Carles Puigdemont, de qui és amic des de fa més de 30 anys de l'època universitària: "Per mi és una de les persones més honestes que he conegut a la vida".

Albert Pla: "Des de petit, sempre he molestat a tothom."

Albert Pla ha volgut que l'Eloi Vila el reculli al Cementiri de Figuerola d'Orcau, a la Conca Dellà, on passa les vacances des de petit. Mentre busquen el castell de Llordà, escenari de la seva última novel·la, "Espanya en guerra", Pla parla amb la ironia juganera que el caracteritza dels temes que el preocupen. Segons l'artista, el confinament ha destrossat la cultura. "Els polítics es volien carregar la cultura i se l'estan carregant de puta mare." Pel que fa a l'emergència social, Pla considera que "la gent és pobra des de fa molt de temps i ho serà encara més. Ens morirem de manera indigna, com els de les fosses comunes que hi ha tirats per aquesta zona. O què es pensava la gent, que eren persones?" La mort és un dels temes recurrents en la seva obra, així com la por, que dona nom al seu últim espectacle "Miedo". "La por és el que ens fa estar vius. Si no tinguéssim por ens tiraríem per un barranc."

tv3.cat/alcotxe
twitter.com/alcotxetv3
spotify.com/alcotxetv3

#AlCotxeTV3

Anar al contingut