Caregue, a "Salut i muntanyes"
Caregue, a "Salut i muntanyes"

Caregue, a "Salut i muntanyes"

Demà, divendres 25 de novembre, a les 22.15 h, el 33 estrenarà un nou capítol de "Salut i muntanyes", el programa que explica la vida als pobles de muntanya a través de diversos elements identificatius.

En aquesta ocasió, Eva Clausó visitarà Caregue, al Pallars Sobirà.

Caregue: "L'hereva de Casa Bellera, la cançó dels rucs i els gitanos, i l'església de Saurí"

Clàudia Bellera viu a Caregue, al Pallars Sobirà. Han hagut de passar catorze generacions perquè una dona tingui el títol d'hereva de Casa Bellera. Eva Clausó l'anirà a visitar per descobrir més coses de la història d'aquesta família.

Després pujarà al santuari de la Mare de Déu de la Muntanya, el símbol de la vall d'Àssua, per demanar un desig.

I acabarà l'aventura a Saurí amb l'Eva, una veïna del poble que li explicarà algunes curiositats, com la cançó del rucs i els gitanos.

També entrarà a l'església de Saurí, on l'artista Santi Moix ha deixat la seva empremta per situar l'edifici en el mapa internacional de l'art contemporani.

El format

En cada capítol de "Salut i muntanyes", dirigit i presentat per Eva Clausó, l'espectador s'acostarà a una població de Catalunya i al seu entorn d'una manera original i diferent. Serà a través d'elements característics de cada poble, com ara la gastronomia, les històries, l'esport o els seus habitants més originals i carismàtics. El programa donarà una visió general però també concreta de les diverses particularitats de cada zona. I tot amb la mirada curiosa i aventurera de la presentadora.

"Salut i muntanyes" visitarà sis pobles de muntanya: Peramola (a l'Alt Urgell), Vilamur, Llessuí, Caregue, Salàs de Pallars (al Pallars Sobirà) i Prullans (a la Cerdanya).

La presentadora

Eva Clausó Estival, nascuda a la Seu d'Urgell i llicenciada en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha estat corresponsal de TV3 al Pirineu i a Andorra durant setze anys. A TV3 ja va dirigir i presentar "Tatuats pels Pirineus" (2017). Amb "Salut i muntanyes", el seu últim projecte, torna a TV3 per mostrar a l'espectador els pobles que s'amaguen a les muntanyes catalanes.
Anar al contingut