Brauli Duart: "Estem treballant amb el Govern per una ràpida solució dels efectes del conflicte de l'IVA a TV3 i Catalunya Ràdio"

El president en funcions de la CCMA, Brauli Duart; el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, i el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control del Parlament.

El president en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, ha expressat avui al Parlament la seva confiança que el Govern pugui aprovar, de forma imminent, una aportació pública extraordinària per afrontar la greu crisi de l'IVA que amenaça els mitjans públics. "Ens consta que l'expedient per tramitar aquesta despesa sobrevinguda ha estat impulsat pels departaments de la Presidència i la Vicepresidència i es podria aprovar molt aviat", ha concretat.

Duart ha valorat com a "extremadament greu" la situació econòmica a la Corporació a causa de la modificació de la llei de l'IVA que es va aprovar el novembre passat. Aquesta modificació impulsada pel Ministeri d'Hisenda té un impacte negatiu de 20,4 milions per a la CCMA per a aquest 2018, que s'ha de sumar al dèficit de l'any anterior i a la davallada dels ingressos publicitaris.

"Venim de superar un ajust inèdit a la història de la CCMA: hem passat dels 450 milions al 2010, al voltant dels 300 els darrers anys; hem reduït personal directiu i capítol 1, i hem ajustat continguts audiovisuals. Estem sense deutes, però molt ajustats". En aquest punt, els tres conflictes consecutius sobre l'IVA són "un problema greu", ha repassat: "De la primera etapa, 2012-2014, que la CCMA ha guanyat als tribunals, estem pendents encara del retorn de 17 milions. La segona, corresponent al 2015-2017, hi ha 150 milions pendents de resolució judicial, i pel que fa la tercera, l'afectació per aquest any és de 20,4 milions".

A causa d'aquesta situació, agreujada per la pròrroga pressupostària d'enguany, la CCMA s'ha vist obligada a aplicar un pla de contenció de despeses que limita tota la contractació de continguts audiovisuals i les inversions a tot el grup. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha especificat que "aquesta greu reducció dels recursos afecta la programació actual i també la producció de programes, com 'El foraster' o la nova sèrie de ficció que encara no s'han pogut començar a produir de cara a la pròxima temporada".

En aquest mateix sentit, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha explicat que la programació prevista per aquest estiu a l'emissora pública "costa un terç del que costava l'any passat", en aplicació de les mesures d'austeritat. Es mantenen "El matí de Catalunya Ràdio de l'estiu" i el programa "Gravetat zero" a les tardes, mentre que el cap de setmana s'emetrà "Interferències". A més, tornaran les finestres iCat, l'"APM?" i els programes de la graella digital de #MésCatRàdio.

Pel que fa a les audiències, Vicent Sanchis ha avançat els resultats de maig de TV3, en què la cadena pública ha reforçat el seu lideratge amb una quota mitjana del 14,8%, a més de 5 punts de la resta de cadenes: "Tenim el millor mes de maig des del 2011 gràcies a una feina magnífica de professionals que estan treballant contra pressupost".  Sanchis ha subratllat que TV3 també és líder en qualitat i en credibilitat segons els estudis qualitatius externs de l'empresa GfK.

Pel que fa els resultats de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo també ha volgut felicitar els professionals per haver assolit els millors resultats de la història: "En fem una valoració molt positiva perquè els resultats no s'expliquen només per l'actualitat informativa, sinó també per l'aposta que hem fet".

 

ccma.cat

 

Sant Joan Despí, 1 de juny del 2017

 

Anar al contingut