Dilluns, a les 22.05

Bojos pel teatre, "Bojos per Molière"

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena el tercer capítol de la nova sèrie "Bojos per Molière", produïda per Veranda TV i Mediawan Rights, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat. La vida d'un grup de joves alumnes d'Art Dramàtic que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre.

El teatre també serveix d'inspiració en la nova col·lecció "Bojos pel teatre" que proposa el TV3alacarta coincidint amb l'estrena de "Bojos per Molière". Què hi ha darrere la preparació d'una obra de teatre? Com és el dia a dia dels actors?  Tot es descobrirà des de ben endins, a través de programes com "El llop", "Teatral", "Òpera prima", "Incidents" ... i, en to de comèdia, de la mà de Joel Joan a "El crac". 

Capítol 3 

L'Arnau Bonamusa no té invitacions per al Ferran per a l'estrena de "L'avar". El Ferran farà el possible per trobar-ne, humiliat per l'actitud del seu pare. La Kàtia fa costat al Rem, que està pendent de si el Max li fa un càsting per a un espectacle. L'Eloi intenta aconseguir diners per passar la setmana, encara que hagi de prendre una decisió difícil. 

Títols de la col·lecció "Bojos pel teatre":   

1. "Bojos per Molière"  

"Bojos per Molière" és una sèrie coral sobre la vida d'un grup de joves alumnes d'Art Dramàtic, a l'Institut del Teatre de Barcelona, que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre. 

2. "El crac" 

Joel Joan és "El crac", el protagonista d'una comèdia on es barreja el seu jo real i el de ficció. És a dir, Joel Joan fa de Joel Joan, un actor amb molt mala fama. 

Guió i direcció: Joel Joan i Hèctor Claramunt 

Publicat al catàleg permanent de TV3 a la carta    

tv3.cat/elcrac     

3. "El llop" 

"El llop" descobreix com es crea una representació teatral des de zero, i som testimonis de totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a representar l'espectacle.  

Direcció: Àngel Llàcer i Jose Marín 

Publicat al catàleg permanent de TV3 a la carta    

tv3.cat/elllop   

4. "Òpera prima"  

Un programa que segueix els moments clau de la construcció de "La gata perduda", la primera òpera que el Gran Teatre del Liceu de Barcelona fa sobre el barri del Raval, amb la gent del Raval. 

Guió i direcció: Pol Izquierdo Ramon 

Publicat al catàleg permanent de TV3 a la carta  

5. "Teatral" 

Pere Arquillué guia l'espectador per la preparació de l'espectacle "L'art de la comèdia" del TNC.  

Direcció: Judith Colell i Román Parrado 

Publicat al catàleg permanent de TV3 a la carta  

tv3.cat/teatral    

6. "Incidents" 

Un programa -idea original d'Andreu Buenafuente- que vol descobrir nou talent provinent del millor teatre independent. I per fer-ho, els proposa la creació d'una ficció televisiva. 

Direcció: Enric Cambray 

Publicat al catàleg permanent de TV3 a la carta  

tv3.cat/incidents    

La sèrie "Bojos per Molière"  

"Bojos per Molière" és una sèrie coral sobre la vida d'un grup de joves alumnes d'Art Dramàtic que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre. El protagonisme estarà centrat en els sis personatges principals, envoltats d'un seguit de personatges secundaris format pels professors i pel seu entorn familiar. La història transcorre durant el primer curs d'aquesta promoció, entre el setembre de 1997 i el juny del 1998, a l'Institut del Teatre de Barcelona. 

"Bojos per Molière" és una sèrie sobre joves amb ganes d'aprendre i d'esforçar-se per arribar a viure d'una cosa tan complicada com és el teatre. De la mateixa manera tracta de gent que lluita per aconseguir els seus somnis. Una ficció senzilla i propera que pot connectar amb l'espectador fàcilment i, dins del panorama actual, amb el segell distintiu del teatre com a focus. 

En la Barcelona postolímpica, sense aglomeracions de turistes, en un temps en què tenir telèfon mòbil és una excentricitat ridícula i encara queda gent que fa servir màquina d'escriure, un grup de joves estudien Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona. 

El servei militar és obligatori, encara s'escriuen cartes d'amor i les Torres Bessones llueixen imponents a Manhattan. La bombolla immobiliària tardarà encara deu anys a explotar i trobar un pis de lloguer a Barcelona és gairebé impossible. 

Els protagonistes d'aquesta història no ho saben, però tot està a punt de canviar. Falta poc per al canvi de mil·lenni, que comportarà una nova manera de relacionar-se i de viure la vida. Estan plens d'il·lusions, i tenen ganes de menjar-se el món. Volen cantar, actuar, ballar, dirigir i triomfar. Les seves famílies els han advertit que no trobaran feina, que tot depèn dels contactes, que només arriben a dalt els que tenen sort…  

Però tot això importa ben poc a la Kàtia, el Ferran, l'Eloi, el Rem, la Júlia i el Víctor.  

Formen part de l'ultima generació de joves del final del segle XX. Estan ansiosos per trepitjar els escenaris, els ha entrat a les venes el verí del teatre, estan... bojos per Molière. 

"Quan se'm va acudir escriure "Bojos per Molière" feia temps que reflexionava sobre el meu pas per l'Institut del Teatre de Barcelona. Allà vaig cursar la carrera de Direcció Escènica i Dramatúrgia, i gràcies a la formació que vaig rebre em vaig convertir al cap del temps en guionista de televisió. El teatre i els guions tenen en comú l'essència d'uns personatges que interaccionen entre ells. Per a mi, unir el llenguatge teatral i televisiu en una sèrie era un repte", explica Héctor Lozano, creador i director de la sèrie. 

Creada i dirigida per Héctor Lozano, està protagonitzada per Albert Salazar, Elisabet Casanovas, Ferran Rull, Alejandro Bordanove, Martina Roura i Marc Balaguer, amb la col·laboració especial de Pere Arquillué i Jordi Martínez. 

Fitxa tècnica 

Direcció i guió: Héctor Lozano 
Producció executiva Veranda: Aitor Montánchez, Ignasi Comellas i Héctor Lozano 
Producció executiva TV3: Oriol Sala-Patau i Conxa Orea 
Edició de continguts TV3: Joan Marí de la Fuente 
Direcció de producció: Sergio Grobas 
Direcció de Fotografia: Joan Benet 
Direcció d'Art: Rosa Ros 
Vestuari: Mercè Paloma 
So: Sergio Rueda 
Maquillatge i perruqueria: Mary Jo Martínez 
Muntatge: Frank Gutiérrez 

Anar al contingut