Greta Fernández i Eduard Fernández a "La hija de un ladrón"
Greta Fernández i Eduard Fernández a "La hija de un ladrón"

Belén Funes, directora de "La hija de un ladrón", film amb participació de TV3, Premi Dunia Ayaso

El Premi Dunia Ayaso, entregat en la 64 edició del Festival Internacional de Cinema de Valladolid, aplaudeix aquells treballs cinematogràfics que mostren personatges femenins en un paper protagonista o que expliquen millor la situació de la dona a la actualitat

Dissabte es va celebrar la Gala de Cloenda de la 64 Setmana Internacional de Cinema de Valladolid, Seminci, al Teatre Calderón. Per acomiadar la cita d'enguany es van entregar els diferents premis d'aquesta edició, entre els quals destaca el Premi Dunia Ayaso. El guardó s'ha concebut en homenatge a la guionista i directora canària Dunia Ayaso, que va morir fa cinc anys.

Aquest 2019, el Premi Dunia Ayaso ha estat entregat a Belén Funes, pel seu film "La hija de un ladrón". Funes ha rebut aquest premi per la forma com ha enfocat la figura de la dona a la pel·lícula, un treball que explica la història de la Sara, una jove que és mare, que ha estat sola tota la vida, i que lluita per tirar endavant.

En edicions anteriors, el Premi Dunia Ayaso va recaure a la directora Carla Simón, el 2017, per la seva pel·lícula, amb participació de TV3, "Estiu 1993"; i a la realitzadora Arantxa Echevarria per "Carmen y Lola", l'any passat.

El Festival Internacional de Cinema de Valladolid és un dels festivals més antics i consolidats d'Europa. Va néixer un 20 de març del 1956 com a setmana de cinema religiós de Valladolid, vinculat a la Setmana Santa. En aquesta edició, el festival va programar fins a 275 títols entre llargmetratges i curtmetratges.

Millor pel·lícula del Som Cinema

El treball de la cineasta Belén Funes també ha estat premiat al Festival de l'Audiovisual Català que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Lleida. Som Cinema va tancar ahir la seva desena edició amb les darreres projeccions i la gala de cloenda que va incloure el lliurament de premis. El jurat va reconèixer el film de Funes, "La Hija de un Ladrón", com a millor llargmetratge; també li va concedir el V Premi Arts Audiovisuals.  

Durant el mes de novembre i fins que s'estreni a les sales comercials el dia 29, la pel·lícula "La hija de un ladrón" passarà també per d'altres festivals com són el Cineuropa, el MUCES de Segòvia, el Festival de Cinema d'Alcalá de Henares, el Festival de Cine de Drets Humans al Pamplona Golem, el Festival Internacional de Cinema d'Almeria, el Gijón International Film Festival, el FICC Festival de Cine de Cartagena, el Festival de Cinema Inèdit de Mèrida o la XII Mostra de Cinema i Drets Humans de San Sebastián de los Reyes.

"La hija de un ladrón"

"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

Direcció: Belén Funes
Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián
Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner i Frank Feys

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. La pel·lícula arribarà als cinemes a finals de novembre.

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut