El coreògraf Pere Faura amb un grup d'avis de Mollet del Vallès
El coreògraf Pere Faura amb un grup d'avis de Mollet del Vallès
Dijous, a les 23.35

Ballar amb avis de Mollet del Vallès i amb joves de l'Hospitalet, a TV3

Aquest dijous, a les 23.35, TV3 emet dos capítols del programa "Ballar", en què els protagonistes s'acosten al ball per acabar parlant de la vida. Per demostrar que tothom pot ballar, el coreògraf Pere Faura es posa un repte: fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no hi està acostumat. Aquesta setmana, ballarà i creixerà amb un grup d'avis de Mollet del Vallès, i ballarà i farà volar la imaginació amb una colla d'adolescents de l'Hospitalet.

Twerk, hip-hop, clàssic, claqué, flamenc, contemporani, ballet. Tot i tothom que balla hi cap, en el programa, des dels que ballen a estones fins als que ho fan de tota la vida. També els ballarins i coreògrafs més consolidats de la dansa contemporània a Catalunya, que expliquen què els fa sentir i com han viscut la dansa en la seva vida.

A cada episodi, el coreògraf Pere Faura es proposa fer ballar una coreografia a un col·lectiu que no està acostumat a ballar: des d'unes venedores de mercat a uns interns de la presó, una classe de nens petits, uns adolescents, uns jubilats o una colla de castellers, que es converteixen per un dia en els ballarins de Pere Faura.

Ballar i créixer

Que ballant es creix i es guanya experiència és el que té clar la gent gran, protagonista d'aquest capítol, en què Pere Faura es proposa fer ballar un grup d'avis de Mollet del Vallès, per demostrar que mai no és tard per continuar creixent.

A més, el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert reflexiona sobre la seva trajectòria professional de més de 40 anys sobre els escenaris, mentre Guillem Cabrera, de 13 anys, tot just comença la seva a la Royal Ballet School de Londres.

Ballar i imaginar

Amb la imaginació, qualsevol cosa és possible: convertir-se en pirates, detectius, cavallers i, fins i tot, en els zombis d'un mític videoclip. Per això, en aquest capítol, un grup d'adolescents de l'Hospitalet fan ballar el monstre que porten dins.

La imaginació és l'essència d'històries de por, d'amor, de superació o, en el cas de les Big Bouncers, de ciència-ficció. Aquest col·lectiu mostra una peça en què es planteja l'origen de l'univers i els seus futurs possibles. A més, el coreògraf Thomas Noone obre la imaginació de l'espectador a partir d'una dansa senzilla i intensa.

 

tv3.cat/ballar

 

Sant Joan Despí, 14 d'agost del 2018

 

Anar al contingut