Del 24 de gener al 31 de març

Avui s'obre el termini per presentar candidatures als Premis Sonor de podcast en català, impulsats pel magazín "La Mira" i Catalunya Ràdio

Les propostes per als guardons de podcast en català ja es poden començar a presentar a partir d'aquest dilluns, 24 de gener, fins al 31 de març

La primera edició dels Premis Sonor, impulsats pel magazín digital "La Mira" amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, reconeixerà els millors podcasts difosos durant l'any 2021. D'aquesta manera, aposta per premiar el talent i la creativitat del país i visibilitzar els productes en llengua catalana que competeixen en un mercat global.

Les propostes es poden presentar a través d'un formulari al web sonor.cat, on també es poden consultar les bases. Poden optar a la primera edició dels Premis Sonor els podcasts en català emesos a qualsevol plataforma d'àudio o ràdio en el període de l'1 de gener al 31 de desembre del 2021.

Hi ha set categories de premis: podcast de ficció, podcast de narrativa no ficció, podcast d'entreteniment, podcast de conversa, podcast publicitari, podcast d'innovació i, per últim, el premi del públic. Per a aquest últim també s'obre, des d'avui mateix, un període de presentació de propostes i les més enviades se sotmetran a votació popular. D'altra banda, hi haurà quatre categories més a proposta del jurat: millor realització i disseny sonor, millor guió, millor producció i millor podcaster.

Un cop finalitzat el període d'inscripcions i feta la deliberació del jurat -format per reconeguts professionals del món de la comunicació i, en especial, de l'univers del podcast-, els guardonats es donaran a conèixer en una gala que tindrà lloc a la primavera i que serà transmesa per una emissora de Catalunya Ràdio.

L'acord entre "La Mira" i Catalunya Ràdio per impulsar els Premis Sonor, que distingeixen exclusivament produccions de podcast en català, forma part d'un conveni de col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Quelcom Global, editora del magazín digital "La Mira".

 

catradio.cat

Anar al contingut