Demà, a les 21.55

Artur Junqueras, José Zaragoza i Santi Vidal, a "Preguntes freqüents"

Dissabte, a les 21.55, una nova edició de "Preguntes freqüents", presentat per la periodista Cristina Puig, amb Artur Junqueras, pare d'Oriol Junqueras; José Zaragoza, diputat al Congrés; les diputades Montse Bassa (ERC) i Bel Pozueta (EH Bildu); Santi Vidal, magistrat jubilat; Aamer Anwar, advocat expert en drets humans i rector de la Universitat de Glasgow, i l'actuació de Gertrudis & Jazzwoman.
Cristina Puig
Cristina Puig

Cristina Puig entrevistarà Artur Junqueras, pare d'Oriol Junqueras, per saber com ha rebut les últimes decisions judicials que afecten l'exvicepresident de la Generalitat i que han provocat que el Parlament Europeu li hagi retirat la condició d'eurodiputat.

A poques hores de la constitució del nou govern PSOE-Unides Podem, amb el nomenament de Salvador Illa com a ministre de Sanitat, el programa ho vol analitzar amb el diputat al Congrés José Zaragoza. Aquest nou govern comptarà, per primer cop des de la República, amb ministres del Partit Comunista d'Espanya, un fet que es valorarà amb Enrique Santiago, secretari general del PCE i diputat d'Unides Podem al Congrés.

També es podrà conèixer el punt de vista de dues diputades com Montse Bassa (ERC) i Bel Pozueta (EH Bildu), que han contribuït a la investidura de Sánchez i al govern d'esquerres des d'una posició personal delicada: Bassa, amb la seva germana i exconsellera de Treball, Dolors Bassa, a la presó, i Pozueta amb el seu fill Adur Ramírez empresonat pels fets d'Altsasu. 

Al "FAQS", a més, es comptarà amb l'entrevista exclusiva amb el magistrat jubilat Santi Vidal, que trenca el seu silenci. Amb Vidal van començar les investigacions del jutjat número de 13 de Barcelona, que van tenir el seu punt àlgid en l'operatiu del 20 de setembre de 2017 que va registrar la Conselleria d'Economia, entre d'altres institucions.

També es conversarà amb l'advocat expert en drets humans i rector de la Universitat de Glasgow, Aamer Anwar, per parlar sobre el TJUE, les euroordres  i el suplicatori demanat al Parlament Europeu.

A les cadires seuran els periodistes Xabier Lapitz, Júlia Regué, Sara González i Israel García-Juez. I el programa comptarà amb les col·laboracions de Quico Sallés i Pilar Rahola, i l'actuació de Gertrudis & Jazzwoman.

tv3.cat/preguntesfrequents
facebook.com/FAQSTV3
twitter.com/FAQSTV3
instagram.com/FAQSTV3