Arrenca la jornada de portes obertes dels 35 anys de Catalunya Ràdio amb totes les invitacions exhaurides

Avui, 21 de juny, Catalunya Ràdio celebra els 35 anys en antena amb una jornada de portes obertes en què els oients visiten les instal·lacions del grup d'emissores a l'avinguda Diagonal, 614, de Barcelona, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre.

Catalunya Ràdio va començar les emissions el 20 de juny del 1983 i avui, 21 de juny, amb motiu del 35è aniversari, els oients visiten les instal·lacions de la ràdio pública i nacional de Catalunya a la Diagonal, 614, de Barcelona, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre. En l'inici de la jornada, totes les invitacions estan exhaurides.

Durant la visita, els grups d'oients es fan fotos amb algunes de les principals veus de l'antena; coneixen la història de Catalunya Ràdio; veuen les redaccions d'alguns programes -"El matí de Catalunya Ràdio", "Estat de Gràcia", "El suplement", "Popap", "APM?", "Tot gira", "Solidaris" o "La finestra indiscreta"- i departaments -Informatius, Cultura, Esports o Departament d'Assessorament Lingüístic-; escolten com es fan les promocions i la publicitat de les emissores i dels programes, i canten l'indicatiu de Catalunya Ràdio, el graven i el podran veure al web Catradio.cat.

Els visitants també passen per la sala el control central, que coordina la xarxa d'emissores i de repetidors de Catalunya i les connexions externes amb les delegacions, unitats mòbils, corresponsals, col·laboradors o enviats especials, i per alguns dels 16 estudis de gravació, com els de Catalunya Música i iCat. I finalment, assisteixen de públic durant l'emissió en directe dels programes a l'estudi 1, el més modern de les instal·lacions de Catalunya Ràdio, amb nou disseny acústic i d'il·luminació i equipat amb 3 càmeres que li donen les propietats d'un plató de televisió, per realitzar algunes de les entrevistes i programes amb valor informatiu.

Altres espais de Catalunya Ràdio que coneixen els oients són la Discoteca, amb un fons de 130.000 discos en format de vinil i CDs, amb milers de cançons que ja fa anys que es digitalitzen, o la unitat mòbil UM11.21 Mercedes Vito (coneguda popularment entre els professionals de la ràdio com "La Merche"), dotada amb la tecnologia més avançada, que permet fer un programa sencer des de qualsevol punt del planeta. I a la sortida de la visita, els oients es fan selfies amb un gran micròfon inflable situat a la porta de l'emissora.

 

#CR35

catradio.cat

 

Barcelona, 21 de juny del 2018

 

Anar al contingut