"ARDARA"
"ARDARA" arriba als cinemes

"Ardara", un film amb la participació de TV3, arriba als cinemes

Demà, divendres, 22 de novembre, s'estrena "Ardara" a les sales comercials. El film, dirigit per Raimon Fransoy i Xavier Puig, compta amb la participació de TV3.

"Ardara", un llargmetratge protagonitzat per Bruna Cusí, María García Vera, Macià Florit i Elisabet Casanovas, s'estrena demà, divendres, a les sales de cinema del país. El film es presenta com la reconstrucció d'un viatge de tres joves que es creuen a Ardara, Irlanda, a través de la gent que els veu passar. Però tots aquests testimonis no són pas actors, sinó que són els habitants reals del poble. El film, així, difumina la línia que separa el documental i la ficció.

A més, el llargmetratge de Fransoy i Puig compta amb una magnífica banda sonora del músic i productor barceloní Ricky Falkner, un dels noms més respectats del panorama musical espanyol. "Ardara" ha tingut presència al festival In-Edit de Barcelona, que centra l'atenció en els gèneres audiovisuals amb la música com a eix temàtic.

Sinopsi:

"Ardara" és un llargmetratge que reconstrueix el viatge que emprenen la Maria, la Bruna i el Macià. En Macià decideix visitar Irlanda per seguir la ruta que van fer els seus pares vint anys enrere. Per la seva banda, la Bruna i la Maria busquen un lloc on desconnectar i fugir del dia a dia. Els tres es creuaran a Ardara, al comtat de Donegal, a Irlanda. El film es converteix, així, en un relat de tots tres, explicat a través dels ulls de la gent que els veu passar, que mira d'entendre per què mai no van tornar a casa. Una història que busca poder reflexionar sobre l'acte mateix d'explicar les coses, representar-les i posar-hi un nom, l'única manera que té l'ésser humà d'entendre i organitzar el món.

"Ardara" és una producció d'Elsabeth Produccions i La Perifèrica Producciones, amb la participació de TV3 i IB3 i el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

Fitxa tècnica:

Direcció: Raimon Fransoy, Xavier Puig
Guió: Raimon Fransoy
Producció executiva: Mayca Sanz, Cesc Mulet, Montse Rodríguez
Direcció de producció: Eulàlia Guarro, Mayca Sanz
Direcció de fotografia: Xavier Puig
Música original: Ricky Falkner
Muntatge: Xavier Puig
Disseny de so: Cristian Pons
Repartiment: Bruna Cusí, María García Vera, Macià Florit Campins i Elisabet Casanovas

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut