David Carabén
David Carabén

"Ara i res", de Mishima, i "I see you", de The XX, millors discos català i internacional del 2017 segons el oients d'iCat

Els oients del canal de música i cultura del grup d'emissores de Catalunya Ràdio han votat dues llistes de 12 discos cadascuna entre els dies 4 i 20 de desembre. El programa "Independents", amb Josep Martín, va dedicar el programa d'ahir als millors discos catalans de l'any. Avui, a les 19.00, presentarà el rànquing dels millors discos internacionals de l'any.

L'oient Marina Sans Soler ha estat la guanyadora del Pack Primavera Sound, que es farà a Barcelona entre el 30 de maig i l'1 de juny.

Com cada desembre, l'emissora iCat convoca els seus oients a les votacions per escollir els millors discos de l'any en les categories catalana i internacional, que s'han  fet a través d'iCat.cat entre el dies 4 i 20 de desembre. En l'edició d'enguany s'han votat dues llistes de dotze discos cadascuna i les guanyadores han estat dues bandes que amb els seus últims treballs han abandonat la zona de confort. Són els catalans Mishima, amb "Ara i res", i els britànics The XX, amb "I see you". Entre ahir i avui, el programa "Independents", que s'emet de dilluns a divendres de 19.00 a 20.00 a iCat, ofereix un repàs dels discos més votats del 2017.

"Ara i res", disc de risc calculat i vuitè llarg de Mishima, arribava la primavera passada com un treball fresc, vital i excepcionalment comunicatiu, que aplica la màxima "menys és més" i aposta per la melodia. Es tracta d'un breu i solvent recull de petites joies pop que retraten una banda madura i compacta.

Per la seva banda, "I see you", tercer disc de The XX, obre l'enèsim debat sobre la personalitat de la banda britànica, que en poc menys d'una dècada ha mutat de la melancolia i el minimalisme cap a l'expansiu i lúdic pop electrònic d'aquest treball unànimement celebrat per la crítica i sustentat pels seus més que festius directes.

L'oient Marina Sans Soler  ha guanyat el sorteig del Pack Primavera Sound, que inclou accés preferent als concerts programats a l'Auditori Rockdelux del Parc del Fòrum i a la programació Primavera a la Ciutat, marxandatge i altres elements relacionats amb la pròxima edició del festival, que es farà a Barcelona entre els dies 30 de maig i 1 de juny del 2018.

 

A continuació, la classificació de les dues categories després de les votacions:

Millors discos catalans del 2017

1.Mishima: "Ara i res"

2.Maria Arnal i Marcel Bagés: "45 cerebros y un corazón"

3.Pau Vallvé: "Abisme cavall hivern primavera i tornar"

4.Núria Graham: "Does it ring a bell?"

5.Joan Miquel Oliver: "Atlantis"

6.Zoo: "Raval"

7.Joana Serrat: "Dripping springs"

8.Mazoni: "Carn, os i tot inclòs"

9.Anímic: "Skin"

10.Xarim Aresté: "Polinèsies"

11.The Gramophone Allstars Big Band: "Maraca Soul"

12.La Iaia: "Tornar a ser u"

 

Millors discos internacionals del 2017

1.The XX: "I see you"

2.The National: "Sleep well beast"

3.St. Vincent: "Masseduction"

4.The War on Drugs: "A deeper understanding"

5.Kendrick Lamar: "DAMN"

6.Morrissey: "Low in high school"

7.Beck: "Colors"

8.Jamiroquai: "Automaton"

9.Ryan Adams: "Prisoner"

10.Spoon: "Hot thoughts"

11.Laura Marling: "Semper femina"

12.Courtney Barnet & Kurt Vile:  "Lotta sea lice"

 

iCat.cat

facebook.com/iCat

twitter.com/iCatpuntcat

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut