Aquesta Setmana Santa, el 33 s'omple de música

A partir de demà, dijous, a les 23.45, i durant tota la Setmana Santa, el canal 33 ofereix una programació musical variada, amb interpretacions de composicions clàssiques i música religiosa, però també cançons i concerts fets des del confinament, i d'altres enregistrats anteriorment, així com documentals sobre el món de la música. La majoria d'aquesta programació és fruit de la crida que ha vehiculat l'Acadèmia Catalana de la Música, en un acord amb la CCMA, per oferir música de tota mena i estils mentre duri el confinament.

Aquesta Setmana Santa, el canal cultural de la CCMA oferirà una programació musical variada, per promoure la música de tot tipus durant aquesta època de confinament.

Demà, dijous 9 d'abril, a les 23.45, Franz Schubert

El 33 enceta aquesta programació de Setmana Santa amb l'emissió de la Simfonia n. 8 de Franz Schubert, amb l'Abaco Orchester, dirigida per Daniel Montané.

Divendres Sant, 11 d'abril, a les 22.00, "La passió segons Sant Lluc" i Beethoven

El 33 oferirà un concert molt especial que va tenir lloc ara fa un any a Igualada. Es tracta de la "Passió segons Sant Lluc" (1744), de Georg Philipp Telemann, amb les veus de la Coral Mixta d'Igualada i la Coral Canigó de Vic, amb l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48. Un concert enregistrat a la Basílica de Santa Maria d'Igualada, el 13 d'abril del 2019, amb motiu de la Setmana Santa. Aquesta reemissió vol ser un homenatge a la població d'Igualada i la conca d'Òdena, que ha sofert especialment la duresa de la pandèmia.

Tot seguit, a les 23.30, i en commemoració de l'any Beethoven, el canal emetrà el Concert per a Piano n. 5 "Emperador", interpretat per l'Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu, amb la pianista Alba Llorach com a solista, que va obtenir el Premi Extraordinari del Conservatori del Liceu el curs 2018-1019.

Dissabte 11 d'abril, a les 22.00, Missa des de Montserrat

A les 22.00, el 33 emetrà la Missa Pasqual des del Monestir de Montserrat.

Diumenge 12 d'abril, tot és música al 33

L'emissió començarà a les 21.55 amb un seguit d'interpretacions musicals fetes des del confinament, de músics que aquests dies han aportat la seva música a les xarxes: Gertrudis, Guillem Roma, La salseta del Poble Sec, Koers, Borja Penalba i Mireia Vives. També es podrà veure una interpretació de la cançó "Quatre illes" del compositor mallorquí Joan Valent en què han participat molts músics i cantants de les Balears.

Tot seguit, a les 22.30, el 33 estrenarà un microconcert que el cantant Eduard Costa, "L'últim indi", ha fet des del confinament i que conté peces diverses del seu repertori.

A les 22.55, s'emetrà el documental del concert que el grup musical empordanès Cala Vento va oferir el 8 de novembre passat a la Sala Apolo.

Per acabar, a les 23.20, el 33 emetrà el documental "The Miracle Boy", sobre el músic anglomallorquí Steven Munar, que va ser líder de la banda dels 90 The Tea Servants, i que el 2016 va tornar als escenaris. Aquest treball fa un seguiment dels assajos del concert de retorn a Barcelona, parla amb personatges del món musical i entra a la vida d'aquest "gentelman" del pop barceloní.

L'emissió de la gran majoria de peces i concerts que s'emeten aquests dies s'emmarca en un acord de col·laboració de l'Acadèmia Catalana de la Música amb la CCMA, per promoure la música de tota mena durant aquest període de confinament. 

tv3.cat/33

Anar al contingut