Aquesta matinada, els canals de TV3 canvien de freqüència

Demà dissabte, a les 3 de la matinada, els canals de TV3 canvien de freqüència i s'apagaran les freqüències antigues. Per continuar veient-los, cal resintonitzar els aparells de televisió i buscar els canals que estan marcats amb la paraula "Definitiu". A tot el territori, tret de la demarcació de Girona, ja fa dies que es poden trobar els canals definitius, així que els espectadors ja poden resintonitzar els televisors per trobar-los. En el cas específic de la demarcació de Girona, i per motius exclusivament tècnics aliens a TV3, caldrà esperar fins demà mateix per fer l'operació de resintonització.

Com a conseqüència del Pla Tècnic de la TDT del Ministeri d'Indústria per alliberar espectre radioelèctric (Dividend Digital), els canals de TV3 han de modificar les seves freqüències d'emissió. Aquest ajustament obliga els espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes si encara no ho han fet.

Amb tots aquests canvis, es manté l'oferta de tots els canals de TV3, al mateix temps que se n'assegura la cobertura arreu del territori i la qualitat de la imatge. Així mateix, es recuperaran les desconnexions territorials a les comarques on la seva recepció havia quedat afectada.

Per tal de no perdre la recepció del senyal dels canals de TV3 (TV3 HD, TV3, Super3/33, 3/24 i Esport3), així com de les emissores de Catalunya Ràdio que arriben per TDT (Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, Catalunya Música i Icat.cat) els telespectadors han de resintonitzar els seus aparells de televisió. Un cop hagin trobat els canals de TV3 amb la paraula "Definitiu", els hauran de guardar i ordenar segons les seves preferències. Si no troben aquests canals, hauran d'avisar un instal·lador de telecomunicacions registrat per fer les modificacions pertinents a l'antena de l'edifici.

A l'hora de resintonitzar, cal tenir en compte que, per a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, i fins demà dissabte, els canals de TV3 apareixeran dos cops a la llista, ja que, durant un temps de transició i per facilitar-ne els canvis, TV3 ha duplicat la presència dels canals. Els únics canals que es mantindran després de demà 31 de gener són els que estan marcats com a "Definitiu" (en el cas de les comarques de Barcelona, la identificació és "BCN Definitiu"). Els canals que no tinguin aquesta paraula desapareixeran aquest dissabte.

Si, tot i haver resintonitzat l'aparell de televisió, a les zones de Barcelona, Lleida i Tarragona no s'han trobat els canals de TV3 marcats amb la paraula "Definitiu", cal contactar amb l'instal·lador de telecomunicacions registrat per adaptar l'antena de l'edifici. Les comunitats de veïns que es trobin en aquesta circumstància poden beneficiar-se del pla d'ajudes del Ministeri d'Indústria fins al 30 de juny del 2015.

Afectació especial a la demarcació de Girona

A tot el territori, tret de la demarcació de Girona, els espectadors ja han pogut resintonitzar els seus aparells de televisió perquè aquest dissabte, dia de l'apagada de les freqüències antigues, tinguin sintonitzats els canals de TV3 definitius als seus televisors. En el cas de la demarcació de Girona, per raons tècniques alienes a TV3 i a causa del desplegament del Pla Tècnic de la TDT del Ministeri d'Indústria, la resintonització no es pot fer fins demà, el mateix dia de l'apagada i del canvi de freqüències. Per aquesta raó, a partir d'aquest mateix dissabte, per continuar veient els canals de TV3 serà imprescindible resintonitzar els televisors.

Els espectadors de la demarcació de Girona que havien deixat de rebre el senyal de la desconnexió territorial del "TN Comarques", la recuperaran amb la resintonització que hauran de fer demà mateix.  

La pèrdua d'un MUX retarda l'aplicació del Pla Tècnic de la TDT a TV3

TV3 no ha pogut fer abans la resintonització dels canals definitius com sí que ho han fet la resta de canals de televisió afectats pel Pla Tècnic de la TDT. La raó és que aquest Pla Tècnic del Ministeri d'Indústria, a més d'instar a moure les freqüències dels canals de televisió situades en l'espai radioelèctric que ha de ser alliberat per a la tecnologia 4G mòbil, ha obligat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a tancar un dels dos múltiplexs de què disposava per a l'emissió dels seus continguts. Davant del risc d'haver de tancar algun dels seus canals, la CCMA ha buscat durant aquests mesos, d'acord amb el Govern de la Generalitat, una solució tècnica que permetés el manteniment íntegre de l'oferta.

La reubicació  dels canals  de TDT és una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d'alliberament del Dividend Digital, que es destinarà a la tecnologia 4G mòbil.  Per aquest motiu, el  Ministeri d'Indústria  ha posat en marxa el Pla Tècnic de la TDT. Aquest pla ha comportat la pèrdua d'un dels dos múltiplexs (MUX) de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha provocat que els canals de TV3 hagin  hagut de modificar les seves freqüències d'emissió. Complint el mandat de la Unió Europea, la CCMA culmina el trasllat dels canals afectats a les noves freqüències assignades demà 31 de gener. Aquest ajustament obliga els espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes.

Informació detallada als espectadors

Per tal d'informar els espectadors del canvi de freqüència dels canals de TV3 i per resoldre tots els seus dubtes o incidències tècniques, s'ha posat en marxa una pàgina web específica amb tota la informació: www.tv3.cat/resintonitza.

Així mateix, TV3 ha posat en marxa una àmplia campanya informativa en què s'explica aquest procés.

Els espectadors també poden adreçar-se, com és habitual, al Servei d'Atenció a l'Audiència de la CCMA (www.ccma.cat/atencio) per resoldre qualsevol dubte relacionat amb el canvi de freqüències.

D'altra banda, els usuaris també poden trucar al telèfon 012 de la Generalitat de Catalunya per obtenir tota la informació necessària relativa al canvi de freqüències i a la resintonització de canals.  

tv3.cat

tv3.cat/resintonitza

Anar al contingut