DEL 9 AL 15 DE DESEMBRE

Aquesta és la setmana del teatre a Catalunya Ràdio

Des d'avui, 9 de desembre, fins al diumenge 15, Catalunya Ràdio du a terme una iniciativa de suport al teatre, incorporant informació relacionada amb l'actualitat de l'escena teatral catalana en la programació de tota la setmana.

Actors concursant cada dia a "L'apocalipsi"

De dilluns 9 a divendres 13, a les 12.05, el concurs "L'apocalipsi (El matí de Catalunya Ràdio)", amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee, tindrà cada dia un actor concursant al programa: dilluns, Marc Rodríguez; dimarts, Ivan Labanda i Xana Sousa Gómez; dimecres, Elena Gadel; dijous, Mikel Iglesias, i divendres, Joan Pera.

 

Dilluns 9: "L'amic retrobat", "Europa bull" i "Hamlet", a iCat

Avui a les 22.30, el programa "Entre caixes", d'iCat, amb Carme Canet i Pep Vila, parla amb els actors Quim Avila i Joan Amargós, que protagonitzen "L'amic retrobat" al Teatre Nacional de Catalunya (TNC); Jordi Oriol, director de l'obra "Europa bull", també al TNC, i el titellaire Jorge Valle, que mostrarà com és el "Hamlet" de Shakespeare amb titelles que estrena a la sala Versus Glòries de Barcelona.

 

Els actors Joan Pera, Jordi Bosch i Paco Mir, a "La nit dels ignorants 3.0"

També avui, a partir de la 1 de la matinada, "La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, entrevistarà l'actor Joan Pera, que protagonitza "El pare de la núvia" al Teatre Condal de Barcelona fins al 9 de febrer vinent. El programa entrevistarà també els actors Jordi Bosch, la matinada del dijous 12, i Paco Mir, la del diumenge 15.

 

Dimarts 10: Feliu Formosa i Joan Casas parlen de les set tragèdies de Sòfocles

El programa "L'irradiador", d'iCat, amb David Guzmán, parlarà demà, a les 22.30, amb

dos grans savis del teatre com són Feliu Formosa i Joan Casas, que han curat i traduït les set tragèdies senceres que es conserven de l'autor grec a "Sòfocles: tragèdies" (Comanegra, en coedició amb l'Institut del Teatre).

 

Dijous 12: Carme Portacelli, Mercè Pons, Marta Bayarri i Pere Arquillué

A les 11.00, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, dedicarà "El galliner" d'Àlex Gorina, Alfons Gorina i Gemma Ruiz, a entrevistar la directora teatral Carme Portacelli, que aquell mateix dia 12 estrena "Mrs. Dalloway", de Virginia Woolf, al Teatre Nacional de Catalunya. Àlex Gorina recordarà cinc pel·lícules que han explicat el món del teatre de manera deliciosa i la Gemma Ruiz farà un repàs d'algunes de les properes estrenes teatrals més contundents.

A les 17.00, l'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, parlarà de la precarietat laboral al món del teatre, especialment de les dones a partir dels 45-50 anys, amb les actrius Mercè Pons i Marta Bayarri.

A partir de les 19.00, el "Tot costa", amb Jordi Costa i Sònia Gelmà, a la secció "L'esport és cultura", entrevistarà l'actor Pere Arquillué, que protagonitza l'obra "Jerusalem", de Jez Butterworth, al Teatre Romea de Barcelona fins al 6 de gener.

 

Divendres 13: La "Vida digital" de Mont Plans

A partir de les 13.00, "Popap", amb Mariola Dinarès, entrevistarà l'actriu Mont Plans per conèixer la seva "vida digital".

 

Dissabte 14: Especial Samuel Beckett

A partir de les 23.00, "Ciutat Maragda", amb David Guzman, farà un especial Samuel Beckett amb motiu dels 30 anys de la mort de l'autor irlandès i de la creació de la Sala Beckett de Barcelona, en què repassarà la seva obra teatral i la programació especial de la Sala amb el seu director, Toni Casares.

 

Diumenge 15: Teatre musical i esport

A partir de les 18.00, el "Tot gira", amb David Clupés, farà una peça de Xevi Soler sobre la relació entre el teatre musical i l'esport.

 

catradio.cat

 

Anar al contingut