A partir de dilluns

Aquest estiu, el millor servei públic, entreteniment i divulgació, a tocar a Catalunya Ràdio

A partir de dilluns, 19 de juliol, comença un nou estiu de servei públic, entreteniment i divulgació a Catalunya Ràdio. La programació es posarà en marxa de bon matí, amb Albert Segura al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio", i a la tarda tornarà la proposta d'informació i entreteniment de l'"Estiu de Gràcia", amb Adam Martín.

El seguiment de l'actualitat informativa i els esports continuaran durant tot l'estiu, en què s'oferiran noves propostes i es recuperaran els millors moments de la temporada.

L'estiu radiofònic tindrà com a pilars "El matí de Catalunya Ràdio" i "Estiu de Gràcia". Aquest és el tercer any que Albert Segura i Adam Martín dirigeixen i presenten els dos grans magazins de l'emissora, en directe, el juliol i l'agost. Un estiu en què les millors propostes són a tocar a Catalunya Ràdio i TV3, que tenen com a banda sonora la cançó de l'estiu "No sé com t'ho fas", d'Els Amics de les Arts.

El programa "El matí de Catalunya Ràdio" oferirà tota l'actualitat i anàlisi de 7.00 a 13.00, amb la veu d'Albert Segura, subdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio" durant aquesta temporada, amb Laura Rosel. Els matins de dilluns a divendres s'hi podran sentir veus conegudes com la de l'actor Marc Martínez, la lingüista Carme Junyent, el periodista Abraham Orriols, la guionista Dolors Boatella i el grup de música Xiula, entre moltes d'altres. I l'última hora estarà dedicada a l'humor de l'"APM?".

Les tardes d'"Estiu de Gràcia", amb Adam Martín, fins ara subdirector de l'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, recuperaran la fórmula de l'estiu passat, de 16.00 a 19.00, entre informació, divulgació, entreteniment i sentit de l'humor. Entre els temes que tractaran, hi haurà psicologia i benestar amb Alba Alfageme, fascicles amb la còmica Marta Bosch, recomanacions de llibres amb el poeta i periodista Esteve Plantada, contrast d'opinions amb l'influencer Long Li i cuina d'estiu amb Jordi Jacas, el xef de la Llotja del FCB i propietari del restaurant El Molí de l'Escala. A més de seccions com "Què investigues?", "La covid m'ha canviat la vida" i "Gent que fa coses (maques)".

L'art de la cuina tornarà cada dia, a les 13.00, amb "La fonda" de Pep Nogué, i durant els Jocs Olímpics de Tòquio, entre el 23 de juliol i el 8 d'agost, la sobretaula de 15.00 a 16.00 serà per a Ernest Macià amb un programa que en seguirà tota l'actualitat, "A la ville de Tòquio". Uns Jocs que tindran un ampli seguiment a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació amb els enviats especials David Clupés i Maria Guixà.

"Dies de ràdio", amb Santi Carreras, arriba amb nous programes, de dilluns a divendres a les 21.00, que començaran amb la tornada del Sr. Castanys a Catalunya Ràdio: els espectadors el retrobaran a "No ho diguis a ningú" al cap dels anys, amb Sergi Mas i Jordi Basté. Entre altres temes, el programa també parlarà d'esports a la mitjanit, d'informació de tribunals, del naixement de la selecció musical "Delicatessen" i dels dies de ràdio de la cultura popular amb els seus protagonistes.

La música també serà present a la programació estiuenca amb "iCatMans", els dissabtes de 6.00 a 7.00, amb les millors propostes de música d'arrel i l'actualitat folk del país, explicades per Quim Rutllant i Ester Plana. I al "Sona9", cada dissabte de 18.00 a 19.00, com cada estiu Lluís Gendrau descobrirà els nous artistes de l'escena emergent amb els 18 candidats seleccionats de la 21a edició del concurs d'iCat i Catalunya Ràdio.

En l'apartat de música clàssica, Albert Galceran i Pedro Pardo segueixen el Festival Internacional Castell de Peralada a "Els homes clàssics", els diumenges de 18.00 a 19.00. Aquest estiu acompanyen la programació d'un dels esdeveniments musicals més rellevants del país i l'acosten al gran públic a través de Catalunya Ràdio i Catalunya Música. Cada programa, inspirat en el festival, se centra en aquests temes: "Queen i la clàssica", "Les heroïnes de Puccini", "Händel i la veu", "Xavier Sabata", "Les veus de tenor" i acabarà amb la transmissió en directe del concert del 35è aniversari del Festival de Peralada.

Més música amb el millor aparador de la música en directe de casa nostra al programa "A tocar!", amb Maite Sadurní, dissabtes i diumenges, de 19.30 a 20.00. I David Guzman es posa al capdavant de "Viva l'Italia!", una gran declaració d'amor a la música en general i a la cançó italiana en particular, els dissabtes de 20.00 a 21.00.

Amb "Cafè Àfrica", els diumenges a les 00.00, Albert Puig dedica la mitjanit a fer un viatge cultural per acompanyar el Festival Grec de Barcelona. Per començar, un manual d'instruccions explica què trobaran els oients durant el juliol i l'agost a "Cafè Àfrica": els concerts, les arrels, Àfrica al Grec, clàssics africans, dones africanes, música i arts escèniques, Grec a la ciutat, música i cinema, i Àfrica a Barcelona.

Aquest estiu, el cinema també tindrà veu a "Llamps d'antracita", amb Àlex Gorina, que celebra 125 anys de cinema amb un títol que evoca que el flux d'espurnes necessàries per projectar les imatges a les pantalles. Cada dissabte i diumenge, a les 21.00, el programa oferirà un viatge en el temps amb films i directors immortals i les millors instantànies de la història del cinema.

A més, hi ha programes que aquesta temporada s'han pogut seguir a través de podcast que tindran una finestra a la programació estiuenca: l'espai que dona veu al col·lectiu LGTBIQ+ "Ja m'entens", amb David Àvila; el projecte transmèdia per visibilitzar la realitat a la presó "Temps mort", amb Núria Ortin; el programa sobre el món del vi "Tast vertical", amb Empar Moliner i Àlex Torio, i les converses humanes, personals i íntimes d'"El divan", amb Sílvia Cóppulo.

 

catradio.cat

Anar al contingut