Aquest diumenge es posa a la venda la catorzena edició del disc de La Marató

El disc, al preu de 10 euros i amb una tirada de 200.000 unitats, es podrà aconseguir amb els diaris "La Vanguardia", "El Periódico de Catalunya", "El Punt Avui", "Ara"; "Diari de Tarragona", "Segre", "Diari de Girona", "Regió 7" i "Diari de Terrassa"; els esportius "Sport", "Mundo Deportivo", "La Grada" i "L'esportiu", i la revista "Enderrock". En format digital, també es podrà comprar a iTunes a partir del dia 2 i està disponible en precompra des del 15 de novembre. És l'any que hi han participat més artistes, 33. En la tretzena edició del 2017, "El disc de La Marató" va superar la xifra de 2 milions de còpies venudes.

El diumenge 16 de desembre, la 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio destinarà el seu esforç divulgatiu i impulsor de la recerca biomèdica al càncer, la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Versionar en català i sorprendre amb cançons d'estils i gèneres tan diferents com ho són els seus intèrprets, a través de la música i les lletres, és sinònim d'"El disc de La Marató". Escoltar cançons que caminen sobre conceptes com la solidaritat, el dolor, el suport, l'acompanyament, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l'esperança, el record, la superació, l'amistat, la generositat, etc, és sentir i viure "El disc de La Marató". A partir d'aquests ítems s'ha donat vida a 18 històries musicals, divuit cançons en què han participat 33 artistes.

D'aquests, 8 canten per primera vegada en català. El disc s'ha enregistrat a 18 estudis de 12 poblacions: Barcelona, Sant Quirze Safaja, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Cornellà de Terri, Madrid, Berlín, Praga, Londres, Sevilla i Miami. Hi han participat 498 persones. El disc s'obre amb una cançó titulada "Jo seré amb tu", original del grup Pretenders i que interpreta Judit Neddermann acompanyada del Quartet Brossa, que és la cançó que serveix de banda sonora per a l'espot de La Marató del 2018. Així, en aquest camí, "El disc de La Marató" incorporarà per primera vegada una cançó en aranés. Serà "Viatge entà Itaca", l'adaptació del "Viatge a Ítaca" de Lluís Llach, i que interpreta la cantant aranesa Alidé Sans juntament amb el cor de la Catalunya Nord Barrut. El disc inclou molts intèrprets i cançons destacables, com "Sí, soc jo", versió de "This is me", de la pel·lícula "The greatest showman", Globus d'Or del 2018 a la millor cançó i finalista als Oscars i que interpreten Marina Prades i la Coral Sant Jordi. Aquella estatueta, però, se la va endur la cançó "Recuérdame", de la pel·lícula "Coco", interpretada per Carlos Rivera. I serà ell, precisament, qui cantarà el tema d'Antoni Orozco "El meu heroi", adaptat per primer cop al català. Al disc hi ha més Oscars: l'any 2014 Jorge Drexler el va guanyar amb "Al otro lado del río", de la pel·lícula "Diarios de motocicleta". Ell interpretarà, al costat de Pedro Guerra, "Cuidame" (Cuida'm), un tema pràcticament inèdit.

Manolo García, premiat amb l'Ondas d'enguany a la Trajectòria Musical, posa veu a "Mai és tard". A més, en aquesta nova edició d'"El disc de La Marató" s'hi poden trobar joves emergents de gèneres ben diferents, com Aitana i Álvaro Soler, el nostre "Katalonski" Halldor Mar juntament amb Marcel Làzara i Júlia Arrey; Manel Navarro; Ju i David Busquets; The Bird Yellow o Blas Cantó, desfilen al costat de veterans com en Sisa o Sicus Carbonell, que porta la rumba amb el Cor Infantil de l'Orfeó Català. I així, des de la veu de Ruth Lorenzo a Pablo Alborán, un dels artistes internacionals més reconeguts, s'acaba amb una festa. Serà amb un "Medley Clàssics Dance Disco 80" en català, també per primera vegada, que conté sis cançons que interpreten joves intèrprets del país.

Sis productors han treballat en aquestes cançons: Jordi Cubino, Micky Forteza, Manu Guix, Marc Parrot, Toni i Xasqui Ten i Toni Xuclà. La direcció ha estat a càrrec d'Àngel Lacalle; a la subdirecció, Neus Sala; a la producció, Elisa Plaza, i la coordinació, Cristina Diviu.

"El disc de La Marató": tretze anys

"El disc de La Marató" s'edita des del 2005. Des d'aleshores fins a l'edició del 2017, ha superat els 2.000.000 de discos venuts. El disc, en aquestes tretze primeres edicions, ha fet una aportació de més de 7 milions d'euros a La Marató.

En les 14 edicions, amb les 18 cançons del 2018 incloses, s'han enregistrat un total de 262 cançons, 212 de les quals han estat adaptades per primera vegada al català . "El disc de La Marató" l'han interpretat un total de 314 artistes i 93 d'ells ho han fet per primera vegada en català.

Els darrers sis anys, "El disc de La Marató" ha estat el més venut en xifres absolutes a l'estat espanyol en tot un any, i això que es ven un sol dia. En les cinc darreres edicions, el disc ha estat el fonograma més venut al món en una sola jornada.


1. Jo seré amb tu - Judit Neddermann i Quartet Brossa
2. Color d'esperança - Ju i David Busquets
3. El teu refugi - Pablo Alborán
4. Sí, soc jo - Marina Prades i Coral Sant Jordi
5. Compta amb mi - Manel Navarro
6. Tu pots canviar-ho tot ("Has de viure") - Aitana
7. Sempre brilla el sol - Álvaro Soler
8. Invencibles - Blas Cantó
9. Cuida'm - Pedro Guerra i Jorge Drexler
10. El meu heroi - Carlos Rivera
11. Viatge entà Itaca - Alidé Sans i Barrut
12. De pares a fills - Sicus Carbonell, Cor Infantil de l'Orfeó Català i Sabor de Gràcia
13. Mai és tard - Manolo García
14. Misteri total - Ruth Lorenzo
15. Més que la meva sang - The Bird Yellow i Barcelona Soul Choir
16. Puc ser jo - Halldor Mar, Marcel Lázara i Júlia Arrey
17. Una cançó - Sisa
18. Medley clàssics dance disco 80's - Chipper, The Soul Beams, Herzog, Suu, Koers i Bemba Saoco

Anar al contingut