Aquest dissabte, "Solidaris" es farà en directe des d'Amer seguint la Trailwalker Girona 2017, la cursa popular d'Oxfam Intermón

Demà, a partir de les 15.00, Catalunya Ràdio es mourà amb la Trailwalker, la cursa popular d'Oxfam Intermón i en parlarà amb els responsables d'aquesta ONG a Catalunya

Demà, 1 d'abril, i a partir de les 15.00, "'Solidaris", amb Adrià Bas connectarà amb els dos equips de companys de Catalunya Ràdio que s'han inscrit ena questa cursa i s'hi podran escoltar els consells dels preparadors físics. Els equips de suport explicaran al programa quines accions han fet per aconseguir el donatiu imprescindible per participar-hi, com s'han entrenat i com s'han creat els equips. "Solidaris" també posarà en valor la feina dels voluntaris, tan necessaris perquè una cursa que mou milers de persones des de fa 7 anys, surti impecable. 

A Amer, a la comarca de la Selva, hi ha un control d'aquesta marxa de 100 quilòmetres que es fa entre Olot i la ciutat de Girona.

Però més enllà de la vessant lúdica i esportiva, Adrià Bas es preguntarà de què serveixen aquestes xifres i si una cursa popular pot activar la solidaritat i la cooperació. El programa en parlarà amb Gisela Genebat, responsable de captació de fons d'Oxfam Intermón a Catalunya; el traductor, filòleg i ultrafondista Tayssir Azouz; l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila; i l'equip habitual del 'Solidaris', amb Eva Pineda i Marta Molina.

Oxfam explica que el Trailwalker era un exercici d'entrenament militar a Hong Kong que l'any 1981 va passar a convertir-se en un esdeveniment Oxfam per recaptar donatius. Avui és un dels principals desafiaments esportius del món, amb 16 esdeveniments a 11 països.

L'objectiu és lluitar contra la pobresa i la fam. Per això els equips que aconsegueixin donatius Oxfam Intermón els destina als projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització, a més de 90 països de tot el món.

Des de la primera edició a Catalunya l'any 2011, ja han participat a l'Oxfam Intermón Trailwalker més de 2.400 equips i s'han recaptat més 5 milions d'euros.

El dia a dia dels entrenaments, les activitats per recaptar fons, la causa solidària i la convivència en xarxes socials i amb la resta d'equips, són una oportunitat única de transcendir les relacions personals més enllà del que és merament esportiu.

"Solidaris" es fa cada dissabte de 15.00 a 16.00.

 

#CatrRàdioEsMou

catradio.cat/solidaris

facebook.com/solidaris

twitter.com/solidaris_cr

Anar al contingut