Imatge del "making of" del programa
Imatge del "making of" del programa

Aquest dissabte, darrere del FAQS, el MNAC com mai l'has vist

Una visita al museu, especial i sorprenent, enregistrada per un equip de TV3 durant l'última setmana de setembre amb el museu ja obert al públic

Demà, dissabte, quan s'acabi el "FAQS", TV3 emetrà "Un passeig pel MNAC", un programa que ofereix a l'espectador l'oportunitat de conèixer els racons d'aquest museu emblemàtic i totes les obres que s'hi exposen, aturant-se en aquelles més destacades, que s'analitzen una mica més a fons. En algunes, a més, hi apareix un codi QR que l'espectador podrà capturar amb el telèfon mòbil per accedir a l'audioguia d'aquella obra en concret.

Per primera vegada Televisió de Catalunya s'introdueix en el que s'anomena "Slow TV" o televisió tranquil·la, que consisteix a gravar la realitat tal com la veiem, sense editar les imatges i amb el mínim d'artificis. Són programes que es caracteritzen per una llarga durada, generalment diverses hores, durant les quals es filma un esdeveniment o una escena en la seva totalitat, sense talls ni plans afegits.

Les imatges s'han gravat íntegrament amb un telèfon mòbil Iphone 11 PRO MAX cedit per Apple i amb l'estabilitzador DJI Ronin SC. Per a l'àudio de les actuacions s'ha utilitzat una taula de so Soud Devices i micròfons inalàmbrics Lectrosonics. També s'ha reforçat la il·luminació pròpia d'algunes sales del museu amb una sola pantalla de leds que ha seguit la càmera en el recorregut.

Durant la visita anem trobant diversos artistes que amenitzen el recorregut i donen contrast a les obres exposades en una harmonia perfecta entre la mostra viva de les arts i les obres del museu. La ballarina Cèlia Codina Bacardí serà la primera i la seguiran diverses actuacions que aniran apareixent per algunes de les sales del MNAC, entre les quals l'espectador trobarà dansa amb la Companyia La Veronal; l'actor Lluís Marquès, recitant un poema de Ponç Pons; el quartet de corda Bécqer, que interpretarà una peça de Mendelssohn, i el grup Mèlt, que oferirà una versió de "Vestida de nit".

Interpretació, dansa, música vocal i instrumental, tot en una peça audiovisual que aglutina les arts plàstiques i escèniques en un format sorprenent, de ritme tranquil i relaxat.

Fitxa tècnica del programa

Direcció i realització: Antoni Juanet Julià
Producció: Imma Segarra Leal 
Ajudants de realització: Àngel Rufí Marquès i Pau Senabre Bonell
Direcció de fotografia: Eloi Codina Filba
Ajudant de producció: Montse Solanich Alcalde 
Tècnics de so: Salvador Pont Castellana i Mario Ivovich Barrientos 
Auxiliar tècnic: Sergi Rosa Domènech 
Postproducció d'àudio: Albert Juvés Coll 
Muntatge musical: Jaume Lara Suriol 
Disseny gràfic: Àngels Pons Camps
Assessor de continguts: Àlex Robles Fitó

tv3.cat

 

Anar al contingut