Aquest dimecres, 30 de setembre, últim dia per resintonitzar els canals de TV3, per l'aplicació del Segon Dividend Digital

Des del 14 de novembre del 2019 s'està duent a terme el Segon Dividend Digital que permet el desplegament de les futures xarxes 5G. Com a conseqüència, en determinades comarques, concretament les de les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida, els canals de TV3 canvien de freqüència. Aquest procés s'ha vist afectat per la crisi del coronavirus i s'ha allargat fins aquest dimecres, 30 de setembre.

Com a conseqüència del Pla Tècnic de la TDT del Ministeri d'Indústria per alliberar espectre radioelèctric (Dividend Digital) pel 5G, els canals de TV3 han de modificar les seves freqüències d'emissió, a Girona, Tarragona i Lleida. Aquest ajustament obliga els espectadors d'aquestes demarcacions a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes.

Aquells espectadors que visquin en un bloc de pisos i tinguin una antena col·lectiva, serà imprescindible que truquin a un instal·lador de telecomunicacions per tal que adapti l'antena per poder sintonitzar els canals amb el  canvi de freqüència. El Ministeri de l'Interior ofereix subvencions per fer aquesta instal·lació a aquelles comunitats que les sol·licitin.

D'altra banda, aquells espectadors que tinguin una antena individual l'únic que hauran de fer és resintonitzar els canals de TV3 quan perdin l'emissió.

L'aplicació del segon Pla Tècnic de la TDT a TV3

La reubicació  dels canals de TDT és una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d'alliberament del Segon Dividend Digital, que es destinarà a la tecnologia 5G mòbil. Per aquest motiu, el Ministeri d'Indústria ha posat en marxa el segon Pla Tècnic de la TDT. Aquest pla ha comportat el canvi de freqüència dels canals de TV3 a les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida. Complint el mandat de la Unió Europea, la CCMA va iniciar el trasllat dels canals afectats a les noves freqüències assignades el 14 de novembre del 2019 i finalitzarà aquest dimecres, 30 de setembre del 2020. Aquest ajustament obliga els espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes.

Informació detallada als espectadors

Els espectadors poden adreçar-se, com és habitual, al Servei d'Atenció a l'Audiència de la CCMA (www.ccma.cat/atencio) per resoldre qualsevol dubte relacionat amb el canvi de freqüències.

I es troben tots els detalls al web www.mitjansdecomunicació.gencat.cat o trucant al telèfon 012.

tv3.cat

Anar al contingut