Gravació del programa "Una altra història" a Canet de Mar.
Gravació del programa "Una altra història" a Canet de Mar.

Aquest cap de setmana, la Universitat de Barcelona i el monestir de Santes Creus, escenaris de rodatge del programa de TV3 "Una altra història", amb Albert Om

Aquest dissabte, 3 de juny, el programa "Una altra història" continua les gravacions arreu del territori amb la tercera parada, que farà a l'edifici de la seu central de la Universitat de Barcelona, i diumenge, 4 de juny, el quart enregistrament serà al monestir de Santes Creus. TV3 fa una crida a l'audiència de Barcelona i les comarques de Tarragona a portar objectes antics amb història en dos torns, a les 9.30 i a les 15.00.

Després de la primera crida a l'audiència de TV3 per triar un objecte i penjar-lo al web tv3.cat/unaaltrahistoria, ja s'han fet els rodatges a l'Institut Pere Mata de Reus i al castell de Santa Florentina, de Canet de Mar, en les dues primeres crides arreu del territori per participar a les gravacions del programa. Aquesta setmana, l'edifici de la seu central de la Universitat de Barcelona (accés pel c/ Diputació) serà la localització on es podrà acudir dissabte, i diumenge la ruta continuarà pel territori cap a les comarques de Tarragona, al monestir de Santes Creus.

La setmana que ve, el dissabte 10 de juny, el programa es gravarà al monestir de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva, i el diumenge 11, al Museu d'Art de Girona. El cap de setmana del 17 i 18 de juny, dissabte es convoca els ciutadans al castell de Gardeny de Lleida i diumenge al Palau Episcopal de Solsona.

El periodista Albert Om serà el conductor del programa, acompanyat per dos historiadors, Alba Gràcia i Xavier Carmaniu, que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història. Cada capítol, que es farà en un lloc emblemàtic d'una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere.

 

El programa

"Una altra història" és un format multiplataforma, innovador i participatiu, presentat per  Albert Om, que es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrere, formarà part d'una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.  

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una funció social i divulgativa que té una gran capacitat per arribar a la població. Aquest és el punt de partida d'"Una altra història", que demana la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital. Es tracta, doncs, d'un format multiplataforma que engloba aquest arxiu web amb tots els objectes, el programa audiovisual i una exposició final amb les peces escollides. 

"Una altra història" és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat, basada en el format de "National Treasures", creat per EZ Films - Ireland. Després de l'èxit de l'estrena a la televisió pública d'Irlanda (RTÉ1), el programa ha obtingut bons resultats en altres adaptacions arreu del món, com a Dinamarca i Nova Zelanda, i també a la televisió pública valenciana (À Punt), on ja s'està produint la tercera temporada.

 

tv3.cat/unaaltrahistoria

#UnaAltraHistòriaTV3

Anar al contingut