Antonio L. Andreu, a "L'entrevista del diumenge"

Diumenge, a les 11.10, al 3/24, Ramon Pellicer entrevistarà Antonio L. Andreu, director gerent de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Antonio L. Andreu, gerent de l'ICS a l'àrea metropolitana sud, es va fer càrrec de la direcció de l'Hospital de Bellvitge i també de l'àrea metropolitana sud el març d'aquest any, procedent de l'Institut de Salut Carlos III, centre del qual era director general.

Andreu, especialista en bioquímica clínica i expert en genètica, va començar la seva carrera professional a l'hospital que ara gestiona. L'any 1989 va començar a treballar a Bellvitge com a facultatiu del servei de Bioquímica i va estar treballant en aquest centre fins a l'any 1998, quan es va traslladar al Houston Merrit Research Centre de Columbia. El 2001 va  tornar a Catalunya i va ser nomenat responsable del Laboratori de Genètica de Malalties Neuromusculars de l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va ocupar diversos càrrecs, coordinador d'investigació en neurociències, cap de secció del Servei de Bioquímica i director del programa de medicina molecular.

Andreu va formar part del Comitè Científic sobre la malaltia de l'Ebola i ha participat en diferents projectes d'investigació sobre malalties mitocondrials, a més de coordinar el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa sobre Malalties Rares.

Ramon Pellicer repassarà el moment de la sanitat pública, en concret de les àrees de responsabilitat del convidat i de l'hospital que dirigeix, sense oblidar altres aspectes relacionats amb la trajectòria assistencial i investigadora del Dr. Andreu.
Anar al contingut