L'escriptor Borja Bagunyà conversa amb Anna Guitart a "Tot el temps del món".
L'escriptor Borja Bagunyà conversa amb Anna Guitart a "Tot el temps del món".
Dijous, a les 22.45, al 33

Anna Guitart conversa amb Borja Bagunyà, a "Tot el temps del món"

Demà, dijous, a les 22.45, el 33 estrena un nou capítol de "Tot el temps del món", el programa de recomanacions i entrevistes literàries, dirigit i presentat per Anna Guitart.

El convidat d'aquesta setmana és l'escriptor Borja Bagunyà, que ha continuat el cicle Temps Obert de Manuel de Pedrolo amb l'editorial Comanegra, que publica dues novel·les per explorar dues noves possibles vides del seu protagonista, Daniel Bastida.

El 1963, l'escriptor Manuel de Pedrolo va iniciar el cicle novel·lístic Temps Obert: va crear un personatge, Daniel Bastida, que de petit viu un bombardeig feixista al seu barri, a Gràcia. A partir d'aquí, Pedrolo va anar afegint novel·les a aquest primer volum, imaginant les diferents vides que podia haver tingut. Ho va fer nou vegades, i després encara hi va afegir dues novel·les més, partint de les nou primeres. Aquest cicle podria continuar infinitament, si de cada novel·la en surten de noves, i l'editorial Comanegra l'ha volgut continuar. De fet, el mateix Pedrolo jugava amb la idea que ho fessin altres escriptors. Després de Núria Cadenes i Joaquim Carbó, el "continuador" escollit per l'editorial ha estat Borja Bagunyà.

L'autor ha agafat el relleu amb un Daniel Bastida psicoanalista, als anys seixanta, i ha escrit dues novel·les molt diferents. "Sessió de control" és hermètica, més claustrofòbica, amb un protagonista que té molts dubtes sobre la seva professió, sobre com funciona la psicoanàlisi. En canvi, "Una casa fosca i un flagell" és pràcticament un "road trip", a l'aire lliure, un viatge de grup cap a Saint-Alban, amb un grup d'"il·luminats", d'idealistes de l'època, que creuen en una manera diferent de fer les coses.

Anna Guitart conversa amb Bagunyà sobre què representa continuar el projecte de Pedrolo, del joc en la literatura, dels mecanismes literaris amb què permet jugar la psicoanàlisi, de l'escriptura i la literatura que l'interessen, i presenta breument l'assaig que ha publicat amb Fragmenta, "Breu història del mandat".

"Tot el temps del món" continua amb les seves ganes de parlar sense pressa de llibres i d'escriptors. A cada capítol, convida un autor per conversar-hi durant una trentena llarga de minuts, un temps poc habitual a la televisió, que permet aprofundir en l'escriptor i en la seva obra. Quan va començar a escriure? Per què? Com ho fa? Quin és el seu univers? D'on surt la seva darrera obra?

 

Els llibres de l'entrevista

"PLANTES D'INTERIOR"
Borja Bagunyà
Ed. Empúries

"BREU HISTÒRIA DEL MANDAT"
Borja Bagunyà
Ed. Fragmenta

"SESSIÓ DE CONTROL / UNA CASA FOSCA I UN FLAGELL"
Borja Bagunyà
Ed. Comanegra

 

Les tries

"LA FEINA D'UNA VIDA"
Rachel Cusk
Trad. Àfrica Rubiés Mirabet
Ed. Les Hores

"EL PERIODISTA I L'ASSASSÍ"
Janet Malcolm
Trad. Toni Cardona
Ed. Arcàdia

"UN BRINDIS PER SANT MARTIRIÀ"
Albert Serra
Ed. H&O

 

tv3.cat/toteltempsdelmon

instagram.com/toteltemps

 

#TotelTempsdelMón33

Anar al contingut