Àmplia presència de TV3 en el Zoom Festival 2022

Des de demà fins al 27 de novembre, arriba la 20a edició del Festival Zoom, que s'inaugurarà amb la projecció de la pel·lícula, coproducció de TV3, "Quico Sabaté: sense destí", dirigida per Sílvia Quer. Segons l'acord entre la CCMA i el Zoom Festival, que té una durada de dos anys, tant TV3 i Catalunya Ràdio són mitjans col·laboradors del certamen.

Gairebé una cinquanta produccions competiran en la Secció Oficial i optaran als Premis Zoom de les categories Entreteniment, Informatius, Esports, Cultura, Ficció i la nova secció de Videojocs. Del total, 13 produccions compten amb la participació de TV3: "Quico Sabaté: sense destí", "Eufòria", "El llop", "Anticossos", "El retorn de les lluernes", "El punt D", "Ments Inquietes", "Lara i Kali", "Solitud, la pandèmia de l'era digital", "Balandrau, infern glaçat", "Monogràfic despoblament del 'TN comarques'", "Esports 360: els velòdroms perduts" i "Perseguint un somni".

La secció "Zoom KM0" acollirà la projecció de la coproducció de TV3 "Sis nits d'agost". 

El Zoom Festival organitza una trobada de programes de cuina, en què els programes de TV3 "Cuines" i "Joc de cartes" tindran una presència important. També divendres 25 s'estrenarà un capítol inèdit de "Crims", i dissabte 26 es farà l'acte "Experiència Eufòria" amb la presència de cares conegudes del programa. 

El 33, el dia 1 de desembre, a les 22.45, emetrà la gala de clausurà de la 20a edició del Festival Zoom. 

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya arriba a la 20a edició havent-se consolidat com un certamen de referència del sector i un esdeveniment estratègic per a la ciutat d'Igualada i per a Catalunya. El festival, que va néixer a la capital anoienca l'any 2003, se celebrarà del 22 al 27 de novembre a Igualada –amb algunes activitats a Barcelona i emissions online- i enguany convida el públic a assistir a les diverses projeccions de manera presencial després de dos anys complicats a causa de la pandèmia. 

En lacerimònia inaugural del Zoom, que tindrà lloc demà dimarts, es projectarà la coproducció de TV3 "Quico Sabaté: sense destí", dirigida per Sílvia Quer. La gala de cloenda se celebrarà el dissabte 26 i comptarà, entre altres sorpreses, amb un avançament del programa especial de Nadal de TV3 amb imatges inèdites del concert d'"Eufòria" del Palau Sant Jordi. De fet, diverses cares conegudes del programa musical "Eufòria" seran presents a l'acte. 

Produccions amb la participació de TV3 a la Secció Oficial 

El Zoom contempla sis categories: Entreteniment, Informatius, Esports, Cultura, Ficció i la nova secció de Videojocs. Des del mes de maig passat, el festival ha rebut un total de 130 inscripcions en les diverses categories de la Secció Oficial. Els continguts provenen de diversos països, com Espanya, França, Anglaterra, Hongria, Alemanya, Països Baixos, Itàlia, Dinamarca, l'Iran, el Perú, Jordània, Taiwan, Noruega, Polònia i Grècia, entre d'altres. D'entre els 130 projectes presentats, se n'han escollit més d'una cinquantena que opten als Premis Zoom, atorgats per un jurat de professionals del sector: 8 en la categoria de Ficció, 9 d'Entreteniment, 11 de Cultura, 7 d'Informatius i Esports i 7 de Videojocs. 

Els guanyadors es coneixeran durant la cerimònia de clausura presencial i online, que se celebrarà el dissabte 26 de novembre, al Teatre Ateneu d'Igualada. 

A la categoria de ficció ha quedat seleccionada la pel·lícula, "Quico Sabaté: Sense destí", que serà projectada en la cerimònia inaugural. Sílvia Quer ("La llum d'Elna", "La Xirgu") dirigeix ​​aquest drama històric, una pel·lícula per a televisió que s'estrenarà més endavant a TV3, que narra les darreres hores de Quico Sabaté, l'últim guerriller antifranquista, interpretat per Roger Casamajor. Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadan, Oriol Vila, Julio Vélez, Manel Sans, Carlus Fàbrega i Carme Pla en completen el repartiment.   

A la categoria d'entretenimenthi ha "Eufòria", el concurs musical de TV3 en què 16 concursants competeixen per convertir-se en el millor nou cantant de Catalunya i "El llop", on es descobreix com es crea una representació teatral des de zero. 

A la categoria de cultura estan seleccionat els programes: "Anticossos", una proposta audiovisual del Departament de Programes Culturals de TV3, amb la col·laboració de Goodmomen que vincula directament la dansa amb les situacions personals i socials més extremes; "El retorn de les lluernes", un espai produït pel Departament de Programes Culturals de Televisió de Catalunya en col·laboració amb Life&Pictures per entendre millor el món que ens envolta a través de la literatura; "El punt D", un programa sorgit de la crida de projectes de la CCMA i el Departament de Cultura que parla dels mites, estereotips, tabús que hi ha al voltant de la sexualitat; "Ments Inquietes", una producció de TV3 amb la col·laboració d'Incís Films, dirigida per Anna Pérez Martí sobre la creativitat i el talent intergeneracional català, i "Lara i Kali", una sèrie d'aventures del nou SX3 en què els joves viuen en primera persona les aventures de la Lara i la seva gossa Kali.  

A la categoria d'informatiuses troben els documentals "Solitud, la pandèmia de l'era digital" i "Balandrau, infern glaçat", a més del Monogràfic Despoblament del "TN comarques", en què el "TN  comarques" dirigit per Núria Solé analitzava en profunditat la problemàtica del despoblament a Catalunya i posava el focus en l'emergència del despoblament a Catalunya: uns 200 dels 947 municipis que hi ha a Catalunya tenen un risc real de desaparèixer. 

A "Solitud, la pandèmia de l'era digital", una producció de TV3 dirigida per Albert Elfa i Ricard Belis, en què centenars d'adolescents es tanquen a la seva habitació durant anys i no poden afrontar l'entorn social. "Balandrau, infern glaçat" de Guille Cascante, una producció de TV3 amb Lastor Media i Goroka, narra la tragèdia de muntanya més gran viscuda al Pirineu català.  

Finalment, a la categoria d'esports han quedat seleccionats els programes: "Esports 360: els velòdroms perduts", una finestra de reportatge documental dirigida per Jordi Bentanachs que fuig de l'actualitat i les presses i ofereix un espai a històries esportives en el sentit més ampli, i "Perseguint un somni", un documental de Xavi Torres i Santi Padró que explica la història d'Alexia Putellas, una nena que va començar jugant a futbol al pati de l'escola i que ha estat la primera jugadora catalana a ser considerada la millor futbolista del món i de rebre la Pilota d'Or. 

A la secció "Zoom KM0" es podrà veure la coproducció de TV3 "Sis nits d'agost", una coproducció de TV3, amb direcció de Ventura Durall i amb guió del mateix Durall i Jordi Lara, l'autor del llibre homònim en què es basa la pel·lícula per a televisió. 

És la història d'una mort volguda, singular i misteriosa, la de Lluís Maria Xirinacs (Manel Barceló). La revelació de com va ser preparada escrupolosament i com va afectar tantes persones, i l'aventura d'una escriptora, interpretada per Anna Alarcón, per esbrinar el sentit últim d'una acció com aquesta per trobar respostes sobre ella mateixa.  

El Zoom Festival organitza, divendres 25, una trobada de programes de cuina, on els programes de TV3 "Cuines" i "Joc de cartes" tindran una presència important.  

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya incorpora aquest any, per primera vegada, una trobada amb protagonistes de diversos programes de cuina. Sota el títol "Quins són els ingredients per fer un programa de cuina amb èxit", els ponents debatran i explicaran quina és la clau per fer un bon programa de cuina. L'acte estarà moderat per la cuinera Ada Parellada i comptarà amb la presència de diferents representats de coneguts programes de cuina. Entre els ponents, hi haurà Míriam Pina, directora del programa de "Joc de Cartes" que dona a conèixer als espectadors diversos restaurants de tot Catalunya amb Marc Ribas com a presentador. Cada setmana s'enfronten restaurants de la mateixa zona i amb el mateix tipus de cuina. També hi serà present el programa que emet TV3 els migdies, "Cuines", amb la seva directora Rosa Torres, i també dos dels seus cuiners: Gessamí Caramés i Arnau París. 

"Eufòria" i "Crims" també presents al Zoom Festival. Divendres 25 s'estrenarà un capítol inèdit de "Crims", i dissabte 26 es farà l'acte "Experiència Eufòria" amb la presència de cares conegudes del programa.  

Una de les activitats destacades d'enguany és que el Zoom Festival comptarà amb diversos programes televisius de TV3 de màxima audiència.  

"Crims", el programa presentat per Carles Porta i que ha aconseguit grans èxits d'audiència, també serà present al Zoom Festival 2022. El divendres 25 de novembre es podrà veure a la Sala Gran del Cinema Ateneu d'Igualada un capítol inèdit del programa, que ha estrenat nova temporada amb rècord d'audiència 

El talent show de cantants "Eufòria", presentat per Miki Nuñez i Marta Torné que va ser líder a TV3 les nits del divendres amb una mitjana de més de 300.000 espectadors, serà present al festival amb un acte inèdit que portarà el nom d'"Experiència Eufòria" i que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a les 6 de la tarda al Teatre Municipal Ateneu. Entre altres sorpreses, l'acte comptarà amb un avançament del programa especial de Nadal de TV3 amb imatges inèdites del concert d'"Eufòria" del Palau Sant Jordi. De fet, diverses cares conegudes del programa musical "Eufòria" seran presents a l'acte. 

Anar al contingut