Oriol Bohigas
Oriol Bohigas
DIJOUS, A LES 22.45

Amb motiu de la mort d'Oriol Bohigas, "El documental" emetrà demà "La ciutat de tothom"

Demà, dijous, a les 22.45, "El documental" canvia la programació arran de la mort de l'arquitecte Oriol Bohigas, i emetrà "La ciutat de tothom", un documental que repassa les actuacions urbanístiques que va viure Barcelona entre el Pla General Metropolità de 1976 i els Jocs Olímpics de 1992 i en què Bohigas va ser-ne peça clau.

A les acaballes del Franquisme, l'estructura social i urbana de Barcelona era complexa. Entre 1950 i 1975, l'arribada de migrants d'altres territoris de l'estat espanyol va fer augmentar la població de la ciutat un 30%. Per encabir els nouvinguts, a la perifèria es van aixecar barris sencers sense cap tipus d'infraestructures ni de lògica urbana.

Amb l'arribada de la democràcia, l'ajuntament de la ciutat va tirar endavant un ambiciós pla urbanístic que havia d'incloure arquitectes, enginyers, urbanistes i uns Jocs Olímpics. I Oriol Bohigas va ser una peça clau d'aquesta renovació urbanística. El 1984 va ser nomenat conseller urbanístic de l'Ajuntament, càrrec des del qual va projectar la política urbanística de grans obres que va permetre Barcelona ser seu olímpica.

Fitxa tècnica

Direcció i realització: Zeba Produccions
Guió i muntatge: Sergi Guix
Productor: Sergi Sala Costa
Música: ARTLIST.IO
Lingüista: Eulàlia Purtí
Grafisme: Eduard Miguel
Veu en off: Neus Umbert

"La ciutat de tothom" és una producció de Zeba Produccions en coproducció amb la Fundación Esteyco i la col·laboració de TV3, la Cambra Oficial de contractistes d'obres de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l' Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i el Ministerio de Transportes Movilidad y Agenda Urbana.

tv3.cat/eldocumental
twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut