Llegir, una cita amb la vida

Amb el lema "Llegir, una cita amb la vida", TV3 engega una campanya de suport a la lectura

El mes d'abril, coincidint amb la celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya i amb la posada en marxa de la "Superbiblioteca" del Super3, TV3 engega una campanya de suport a la lectura amb la difusió de cites literàries d'autors catalans.

Aquest mes d'abril hi ha diversos esdeveniments d'alt interès literari, com són la celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya o la diada de Sant Jordi, que Televisió de Catalunya abordarà a bastament en la seva programació i de manera transversal tant a TV3 com al 33, al 324 i al Super3. En aquest context, TV3 posa en marxa una campanya de suport a la lectura sota el lema "Llegir, una cita amb la vida".

Una de les accions destacades de la campanya serà l'emissió, en forma de molinets de continuïtat, de cites literàries d'autors catalans. Tots els molinets, que acabaran amb el lema "Llegir, una cita amb la vida", esquitxaran la programació de TV3 a partir d'aquest divendres, 31 de març, fins al 9 d'abril.

Mercè Anguera [1961]

 

"M'estimo més ser una mandarina petita però sencera que la mitja taronja de ningú"

 

La princesa invisible, 2011

 

Lolita Bosch [1970]

 

"Aquest soroll ensordidor i punyent que no et permet entendre gairebé res"

 

La ràbia, 2016

 

Maite Carranza [1958]

"Que fos mentida era un detall sense importància"

 

Calla, Càndida, calla, 2016

 

Gemma Lienas [1951]

"Es necessiten moltes destreses per viure sense naufragar"

 

El rastre brillant del cargol, 2014

 

Andreu Martín [1949]

"Una novel·la és una màscara que ens posem"

 

Com escric novel·la policíaca, 2017

 

 

Emili Teixidor [1933-2012]

 

"Tot ho aprendràs amb el temps"

L'ocell de foc, 1972

A més, diversos programes s'afegiran a la campanya divulgant cites literàries. L'espai de debat "Més 3/24", que dirigeix i presenta Xavier Graset, n'oferirà una de diària; "InfoK", el programa informatiu del Super3 editat per Laia Servera que s'adreça al públic més jove, tancarà cada edició amb la lectura d'una cita literària, i l'espai cultural "Tria33", dirigit per Esther Rodríguez, també oferirà durant la seva programació diverses cites.

Per altra banda, l'inici de la campanya coincideix amb l'estrena, el dissabte 1 d'abril, de la "Superbiblioteca" del Super3, que té com a finalitat promoure la lectura a l'univers del Super3 i on durant tot el mes d'abril s'oferiran diverses cites literàries.

Amb aquest iniciativa, TV3 s'uneix a l'acció de Catalunya Ràdio, que des del mes de gener d'enguany està emetent els microespais literaris "Postdates".

Les frases triades dels autors catalans es distribuiran també per les xarxes socials de TV3 i es recopilaran en un espai conjunt dins del web dedicat a la Fira de Bolonya: tv3.cat/bolonya.

La campanya "Llegir, una cita amb la lectura", que s'ha fet amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, neix amb vocació de mantenir-se i créixer en la programació dels canals de Televisió de Catalunya. S'aniran programant al llarg de l'any coincidint amb diferents esdeveniments.

 

tv3.cat

 

Anar al contingut