Àlvarez qualifica "d'agressió duríssima" al sistema de pensions la proposta de retardar la jubilació

El secretari general de la UGT de Catalunya ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que el sistema de pensions és sostenible i creu que el govern espanyol és massa pessimista en les seves previsions.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha qualificat "d'agressió duríssima als drets dels ciutadans" la proposta del govern espanyol de retardar l'edat de jubilació. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Àlvarez ha afirmat que plantejar ara aquest debat és del tot inoportú i que, alhora, afegeix incertesa a la situació ja precària de molts treballadors. És per això que el secretari general de la UGT creu que cal una resposta contundent com les manifestacions d'avui a tot l'Estat espanyol: "Sortim al carrer perquè creiem que una agressió d'aquestes característiques necessita una resposta contundent. Crec que aquesta manifestació ens ha de servir de vacuna. De vacuna perquè el govern de Zapatero i els partits polítics que han de debatre el tema de les pensions sàpiguen que, si passen les línies vermelles dels drets de la gent, tindran una resposta contundent del sindicalisme". Àlvarez també ha explicat que la vaga general és un recurs possible però, ara per ara, és una estratègia que no es plantegen.

Segons el secretari general de la UGT de Catalunya, el sistema de pensions és sostenible i està millor que mai, i creu que el govern espanyol és massa pessimista en les seves previsions. "Són càlculs que preveuen que el país no augmentarà en productivitat, que el país no tindrà un creixement econòmic a l'alça com la que hem tingut els últims anys. No són realistes. El que defensa aquests càlculs ens dóna un futur molt negre, que jo no comparteixo. Però és que, a més, Espanya en aquests moments és un dels països de la Unió Europea que menys gasta en pensions en relació amb el PIB. Nosaltres tenim una despesa de pensions que està al nou per cent del PIB. La mitjana a la Unió Europea és del dotze".

Segons Àlvarez, el que cal és augmentar la productivitat.

www.catradio.cat




















ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut