Dimecres, 12 de juny

Alta presència de professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, al MAC 2019

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) celebra el seu 20è aniversari en una edició que es farà demà dimecres, 12 de juny, a Roca Umbert, a Granollers, en un format d'una jornada única i intensa. Un bon nombre de professionals vinculats a TV3 participen en diferents fòrums de debat.

La presentadora d'"Els meus pares" i col·laboradora de "Tot es mou", Gemma Nierga; el conductor de l'espai "Quatre gats", Ricard Ustrell; la coordinadora de guió de "Les de l'hoquei", Núria Parera; el "showrunner" de "Benvinguts a la família", Iván Mercadé; la presidenta del GAC i guionista de la sèrie "Com si fos ahir", Carmen Abarca, i la periodista Gemma Ruiz seran presents en diferents trobades amb professionals i tractaran temes com l'escenari digital en el periodisme, com treballar un guió televisiu d'èxit o comunicar amb perspectiva de gènere.

A més, Jordi Català, director d'Anàlisi i Explotació d'Audiències de la CCMA; Ferran Clavell, cap d'Innovació i Anàlisi Digital de la CCMA, i Santi Faro, cap de Continguts de Catalunya Ràdio, participaran en diferents sessions pràctiques adreçades als mitjans de proximitat.

Els periodistes Josep Cuní, Gemma Nierga ("Els meus pares") i Ricard Ustrell ("Quatre gats") seran protagonistes del MAC 2019, on donaran la seva visió professional sobre els nous escenaris audiovisuals. Serà a través de la conversa entre Josep Cuní i Ricard Ustrell, periodistes de dues generacions diferents, moderada per Gemma Nierga. Explicaran com l'escenari digital afecta la seva feina i com encaren aquesta nova realitat comunicativa.

El MAC 2019 també ha preparat un taller transmèdia on hi haurà algunes de les sèries d'èxit de TV3: la sèrie de sobretaula "Com si fos ahir", la ficció que ocupa actualment la nit dels dilluns, "Les de l'hoquei", i la comèdia negra "Benvinguts a la família". Hi estaran presents amb Núria Parera, coordinadora de guió de "Les de l'hoquei" (TV3), i Iván Mercadé, "showrunner" de "Benvinguts a la família" (TV3 i Netflix), que  conversaran amb Carmen Abarca, presidenta del GAC i guionista de sèries com "Com si fos ahir" (TV3), sobre com treballar un guió televisiu d'èxit i la influència de les plataformes de sèries en els guionistes. 

Una altra de les sessions destacades és la del tema "Comunicar amb perspectiva de gènere". Hi participarà la periodista de TV3 Gemma Ruiz al costat d'Elvira Altés i Arantza Diez per parlar sobre què poden fer els mitjans de comunicació de proximitat per evitar reproduir els estereotips i per contribuir a fer més visibles les dones, les seves veus, realitats i punts de vista. Moderarà aquesta sessió Núria Balada, presidenta de l'Institut Català de les Dones.

El programa del MAC 2019 inclou també cinc sessions pràctiques adreçades als mitjans de proximitat amb l'objectiu de donar-los eines per millorar en la producció dels seus continguts. Jordi Català, Ferran Clavell i Santi Faro participen en tres d'aquestes sessions centrades en la ràdio. Jordi Català, director d'Anàlisi i Explotació d'Audiències de la CCMA intervindrà en la sessió titulada "Nous reptes pel mesurament de l'audiència de la ràdio local"; Ferran Clavell, cap d'Innovació i Anàlisi Digital de la CCMA, participarà en el taller "Àudio revolució everywhere", i Santi Faro, cap de Continguts de Catalunya Ràdio ho farà a la tercera sessió pràctica "La ràdio visual. La convergència cap a un mitjà global?".

El Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) arriba amb orgull a la 20a edició

El MAC es va crear a Granollers l'any 1989, amb la voluntat d'esdevenir un punt de trobada per als operadors, productors i professionals de la indústria audiovisual catalana.

Enguany el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) arriba a la 20a edició, després de dues dècades de prospecció del sector, d'estímul a la producció, de presentacions de novetats tecnològiques i d'intercanvi d'idees i de continguts.

Una edició d'aniversari que es farà el dimecres 12 de juny, en un format d'una jornada única, però que es preveu intensa. Ho farà gràcies a l'organització de l'Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa Audiovisual Local, i la Generalitat de Catalunya i, per segon any consecutiu, en col·laboració amb l'Observatori de la Ràdio a Catalunya, un organisme vinculat a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El MAC 2019 vol incidir de forma especial en el marc en què va néixer aquesta trobada professional: la comunicació de proximitat i el territori. El programa tornarà a comptar amb la presència de protagonistes molt rellevants del món de la ràdio i la televisió, proposarà diàlegs al voltant de qüestions d'interès i d'actualitat i acollirà alguna trobada sectorial que propiciï la trobada de professionals. Com és habitual, el MAC 2019 tindrà un altre potent focus d'interès en la fira tecnològica i de serveis, Fira MAC.

Tot plegat es desplegarà a diversos espais del complex cultural i de creació Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers (Barcelona), amb una ocupació que supera els 2.000 m2.

tv3.cat

catradio.cat

audiovisualmac.cat

Anar al contingut