Alonso demana al Partit Popular que depuri responsabilitats pel cas Gürtel en l'àmbit espanyol

El portaveu parlamentari del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, apunta que la fotografia de les filles del president Zapatero va ser una maniobra política que va servir de cortina de fum del cas Gürtel

El portaveu parlamentari del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, ha demanat al Partit Popular que depuri responsabilitats pel cas Gürtel en l'àmbit espanyol i des del mateix carrer Gènova, no només al País Valencià. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Alonso ha demanat: "Primer, que doni explicacions puntuals del que està passant allà, amb aquella xarxa de corrupció, perquè, és clar, aquestes explicacions qui ha de saber-les és el Partit Popular, millor que ningú, i no les està donant. Que exigeixi les responsabilitats polítiques que ha d'exigir, si és necessari al màxim nivell, i si no, doncs que tingui clar que ell mateix està condicionant el seu propi futur i la seva pròpia posició política al que d'això surti".
José Antonio Alonso creu que la polèmica per la publicació de les fotografies de les filles de Zapatero és una maniobra política i afirma: "Des del punt de vista polític, l'únic que s'ha de dir és que es respecta la intimitat de les filles –per cert, menors d'edat–, del president del govern, i punt. Va sortir en un context la fotografia, tramat i treballat, per ocultar les informacions que hi havia en aquell moment sobre el cas Gürtel, així de clar".
Sobre el procés de negociació per a l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat pel 2010, José Antonio Alonso ha explicat que negociarà amb tots els grups polítics i ha apuntat la necessitat de ser conscients que els impostos serveixen per finançar serveis absolutament essencials: "Que quedi clar que la política fiscal son els impostos, i també a què es destinen els impostos. Si parlem, si la dreta ens diu que, és clar, no vol sanitat pública, que no vol educació pública, no vol seguir apujant les pensions, que no farem autovies, alta velocitat ferroviària, que no modernitzarem el país, aleshores és clar, no necessitem impostos, però cal esmentar això".
Responent a preguntes de Manel Fuentes sobre la futura sentència de l'Estatut, José Antonio Alonso ha justificat el retard del Tribunal Constitucional per la complexitat del veredicte.

Anar al contingut