"Alcarràs", de Carla Simón, amb 11 nominacions
"Alcarràs", de Carla Simón, amb 11 nominacions

"Alcarràs", coproducció de TV3, Fotogramas de Plata 2022 a millor pel·lícula segons la crítica i premi Rosa de Sant Jordi de Cinematografia 2023

La coproducció de TV3 "Alcarràs", la segona pel·lícula de Carla Simón després d'"Estiu 1993", és la guanyadora del Fotogramas de Plata 2022 a la Millor Pel·lícula segons la crítica. Guardonada amb l'Os d'Or a Berlín ha estat la favorita de l'any passat per als 61 crítics que han votat aquest premi.

"Alcarràs" també ha estat distingida amb el premi Rosa de Sant Jordi de Cinematografia 2023, concedit per votació popular dins dels premis que concedeix RNE a Barcelona.

"Alcarràs", la segona pel·lícula de Simón després d'"Estiu 1993", ha conquerit públic i crítica amb el seu retrat d'una família que, després de 80 anys conreant la mateixa terra, es reuneix per fer l'última collita.

Ara suma dos nous premis, ha estat la guanyadora del Fotogramas de Plata 2022 a la Millor Pel·lícula Espanyola segons la crítica i ha estat distingida amb el premi Rosa de Sant Jordi de Cinematografia 2023, concedit per votació popular dins dels premis que concedeix RNE a Barcelona.

Darrere seu en el Fotogramas de plata a millor pel·lícula hi ha films com "As bestas", de Rodrigo Sorogoyen; "Pacifiction", d'Albert Serra, o "Manticora", de Carlos Vermut. Les dues últimes compten, també, amb la participació de TV3. 

"Alcarràs" és una producció d'Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia). Comptarà amb la distribució a Espanya d'Avalon DA i les vendes internacionals a càrrec de la casa de vendes francesa MK2. A més, "Alcarràs" té el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar +. 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut