Cesc Gay: "'Sentimental' és un regal enverinat, sembla una comèdia, però a dins hi ha un combat en un matrimoni"

Al rodatge de "Sentimental", Cesc Gay: "sempre he volgut fer una comèdia, i sembla que ara ho he aconseguit"

S'està rodant a Barcelona "Sentimental", la nova comèdia de Cesc Gay, protagonitzada per Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan, i amb participació de TV3. Alguns mitjans han pogut visitar el rodatge i parlar amb els protagonistes

Es roda a Barcelona "Sentimental", escrita i dirigida per Cesc Gay i protagonitzada per Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan.

"Sentimental" és l'adaptació cinematogràfica d'"Els veïns de dalt", l'obra teatral de debut de Cesc Gay, que es va estrenar a Barcelona el 2015 i que, des de llavors, continua conquerint els escenaris internacionals. L'obra s'ha vist a l'Argentina, Xile, Portugal, Colòmbia i Mèxic.

La pel·lícula és una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+. I està previst que arribi als cinemes aquest any.

Sinopsi

El Julio i l'Anna fa més de quinze anys que són parella. Una parella que ja no es mira ni es toca i que ha fet, del combat diari, el llenguatge i l'essència de la seva relació.

Aquesta nit, l'Anna ha convidat els seus veïns Salva i Laura. Una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els va acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul.

Aquesta nit els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami amb una proposta inusual i sorprenent. Tots quatre no podran evitar una vetllada excessiva i catàrtica.

Visita de rodatge

Alguns mitjans han tingut la possibilitat de visitar el rodatge i conversar amb el director i els actors protagonistes.

Cesc Gay, el director, ha explicat que ""Sentimental" neix amb la intenció de ser una comèdia com les pel·lícules dels anys 40 protagonitzades per Cary Grant o Catherine Hepburn. Jo sempre he volgut fer una comèdia, i sempre em perdo pel camí, però crec que ara ho he aconseguit". Ha afegit que "he intentat que sigui molt dinàmica, amb el repte de saber que el temps no para, que és cronològic, i els actors m'ho estan posant molt fàcil".

El director ha aclarit que ha canviat el títol de l'obra de teatre "perquè el trobo més apropiat. De fet, l'obra s'havia de dir així, però finalment es va canviar."

Les dues parelles protagonistes estan formades per dos actors de comèdia i dues actrius que estan en un dels millors moments de les seves carreres. Javier Cámara ha dit que "noto que anem en paral·lel en molts conflictes, perquè imagino que a tots quatre ens passa que estem en aquella edat en què un està de tornada de moltes coses, però, de tornada de tot, en què saps que les parelles no són ni el paradís, ni l'infern que de vegades ens pensem".

Ha destacat com és treballar amb Cesc Gay: "He tingut la sort de treballar quatre vegades amb ell, i m'encanta créixer al seu costat. A més, té molt clar com és cada personatge i si de vegades no entenc per què el meu personatge actua d'una manera, perquè la meva forma d'afrontar els conflictes és diferent, Cesc ho té claríssim".

I pel que fa a la seva parella al film, Griselda Siciliani ha dit que "aporta emotivitat i una espurna especial al personatge".

Per la seva banda, Griselda Siciliani ha destacat que "la gent empatitza molt amb tot el que passa a la pel·lícula". És la primera vegada que l'actriu argentina roda aquí "estic molt feliç, és la meva primera vegada aquí com a actriu, i no vull que s'acabi".

També ha explicat que "rodem cronològicament. Al principi vam estar molts dies sols el Javier i jo, i quan va arriba l'altra parella va ser un gran canvi, tant a la història, com en el mateix rodatge". I de Cesc Gay opina que "no té ni un gram de solemnitat, ho fa tot fàcil, i aconsegueix que entris a la història".

D'altra banda, Alberto San Juan ha explicat que "ells són la parella protagonista, els que tenen el conflicte, nosaltres arribem i el que fem és posar en evidència el conflicte que esta tapat". També ha destacat que "la dinàmica de rodatge ha estat excepcional. Mai passa que sigui cronològic i en un sol espai, i això hi ajuda molt".

Pel que fa a Cesc Gay, Alberto San Juan ha dit que "té molta sensibilitat per percebre la vida emocional i afectiva que trobem de manera quotidiana, tant per veure-ho com per explicar-ho."

Belén Cuesta ha explicat que "es la meva primera vegada amb en Cesc, té molt talent i és una bella persona, és molt còmode treballar amb ell i tot ho fa fàcil, sap recrear molt bé la realitat dels conflictes". I pel que fa al seu personatge, ha destacat que "m'encanta el meu personatge, tot i que de vegades em faci ràbia, com a actriu és fantàstic, però com a Belén no l'aguantaria".

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut