"Aeroport", les apostes de la programació d'estiu arrenquen el vol

Aquest migdia, a les instal·lacions del CAE Barcelona Training, s'enlairava la nova sèrie "Aeroport", una producció de TV3 amb la col·laboració de MEDIA 3.14. Els convidats a la presentació, que ha tingut lloc dins un simulador de vol, han pogut veure un petit tast de la nova sèrie, que el director de TV3, Vicent Sanchis, ha definit com "una de les apostes de la nova programació d'estiu on TV3 se la torna a jugar per oferir el millor servei públic i la millor programació". "Aeroport", que retrata la complexitat que hi ha al darrere d'un vol habitual i la realitat quotidiana de les persones que integren un aeroport, amb les seves vivències i històries humanes, s'estrenarà el dimecres 12 de juliol, a les 21.55.

Vincent Sanchis, director de TV3, ha començat agraint la col·laboració del CAE Barcelona Training, l'Aeroport de Barcelona, AENA, i les línies aèries Vueling i Norwegian, sense les quals el nou programa no hauria estat possible. "És molt difícil col·locar un equip de televisió dins d'un aeroport. Hi ha moltes mesures de seguretat, de funcionament, que ho compliquen. Sense aquests col·laboradors, "Aeroport" no s'hauria pogut fer", ha remarcat.

Sanchis ha destacat que aquesta és una de les apostes de la programació d'estiu. "Generalment, a l'estiu, les televisions tenen una certa tendència a relaxar-se i no hi ha estrenes. Es pensa que els espectadors estan de vacances, i això ja no és així. Per això TV3 aposta per oferir una programació amb estrenes i una oferta amb apostes serioses, com és el cas d'"Aeroport". El director de TV3 ha explicat que "Aeroport"  retrata una ciutat laboral immensa, de 20.000 persones,  i, " malgrat se n'ha parlat molt en pel·lícules i documentals, respon moltes de les preguntes que ens fem els profans  quan parlem d'un aeroport", ha explicat. Per Sanchis, "Aeroport" és una sèrie "real on hi havia el risc de fer curt o massa llarg. Es podia presentar l'aeroport com una entitat molt burocratitzada o acabar ensucrant massa les situacions. La sèrie ha trobat l'equilibri i és alhora creïble, real i amable.

Sonia Corrochano, directora de l'aeroport del Prat ha destacat el treball conjunt de l'equip del programa i els diferents elements que integren un aeroport. "Justament fa un any Pol Izquierdo ens va explicar el projecte i vàrem decidir participar-hi perquè era la possibilitat d'explicar que un aeroport són les persones que hi treballen, el personal directament implicat, però també els que es belluguen al voltant, com els taxistes, les tripulacions...", ha dit Corrochano, que ha agraït la col·laboració dels professionals i treballadors que participen en la sèrie. Per la directora de l'aeroport de Barcelona, la sèrie retrata  fidelment la vida aeroportuària i mostra situacions quotidianes i també excepcionals, moments dolços i amargs. El secret ha estat aconseguir que l'equip de TV3 acabés sent una part més de l'aeroport.

Pol Izquierdo ha avalat les paraules de Corrochano. El director d'"Aeroport" ha comentat la dificultat de fer un programa com aquest per la complexitat del tema, els recels que poden despertar les càmeres, les mesures de seguretat o la gran quantitat d'interlocutors que implica, per afegir que tot això s'havia superat gràcies a la complicitat que es va aconseguir amb l'aeroport i els seus treballadors. "Gràcies a aquesta complicitat" – ha afegit- "els protagonistes apareixen amb tota naturalitat, es comporten com en la vida quotidiana, reaccionen igual que en la realitat perquè és real. I això humanitza les persones que treballen a l'aeroport i a qui s'ha d'agrair la seva generositat malgrat que sempre treballen contra el temps. La sèrie" - ha dit- "mostra que darrere els uniformes hi ha les persones". Pol Izquierdo també ha comentat les dificultats logístiques d'una sèrie com aquesta: "L'aeroport és immens i, constantment havien d'anar d'aquí cap allà. Molts dies, l'equip televisiu acabava fent més de deu quilòmetres i ha acabat sent un membre més de l'aeroport".

Punt i a part ha merescut el narrador de la sèrie, Queco Novell. "És un narrador que es fa les preguntes que es faria un espectador que estigués veient el programa i ho fa amb molt de sentit de l'humor i molta ironia, d'una manera molt especial i personal", ha dit Izquierdo. "Això fa que, després de veure la sèrie, la gent, quan anem a l'aeroport estigui més tranquil·la i entengui que darrere hi ha tot un univers de persones treballant perquè tot surti bé".

"Aeroport" retrata i explica la vida secreta d'un engranatge grandiós per on cada dia hi passen uns 100.000 passatgers -més de 44 milions a l'any-, i on hi treballen gairebé 20.000 persones. Un lloc ple de vivències i emocions, unes d'alegres i d'altres plenes de tristesa, on es fonen el somriure d'una rebuda i les llàgrimes d'un adeu. Un lloc, més enllà de les xifres, ple d'històries humanes, les d'aquells que aconsegueixen que cada hora s'enlairin o aterrin 90 avions i es processin 8.000 maletes. Protagonistes com la Lourdes, en Pau o en Tomàs, que poden carregar maletes, atendre els viatgers perduts o desorientats o controlar els aterratges des de la torre de control, el centre neuràlgic des d'on s'ordenen enlairaments i aterratges. Tots ells són els protagonistes d'"Aeroport", la sèrie que acosta aquest món desconegut i fascinant al gran públic a través d'una mirada especial, la d'un narrador que hi aporta un punt d'humor i ironia mentre explica els secrets i interioritats de l'aeroport o s'emociona amb les vivències i inquietuds dels protagonistes. Un narrador de luxe com Queco Novell.

"Aeroport" s'estrena el dimecres 12 de juliol i durant tretze capítols es passejarà per tots els racons d'aquest engranatge que permet, com si fos la cosa més senzilla del món, enlairar-se i creuar els cels del planeta.

En aquest vídeo podeu fer un petit tast del programa.

 

ccma.cat/tv3/aeroport/

facebook.com/AeroportTV3/

twitter.com/AeroportTV3

Anar al contingut