DILLUNS, A LES 23.00

Ada Parellada, Tortell Poltrona i Mercè Pons, a "Al cotxe"

Aquest dilluns, 18 de novembre, s'emet el quart capítol especial d'"Al cotxe", a les 23.00, a TV3. És l'últim dels quatre especials de tardor en què s'han recorregut els paisatges que han marcat la vida dels passatgers. Els convidats d'aquest capítol són Ada Parellada, Tortell Poltrona i Mercè Pons.
Mercè Ponts
Mercè Ponts, a "Al cotxe"

Ada Parellada: "Vaig rebre una educació molt feminista. A casa érem sis noies i dos nois. O ens empoderaven o allò feia aigües pertot arreu."

Ada Parellada barreja amb passió la cuina i l'activisme cultural. Puja "Al cotxe" a Sant Vicenç de Montalt i, amb l'Eloi, recorren el paisatge del seu passat.

La cuinera recorda els estius de la seva infantesa a la casa de la besàvia al Maresme. Parla de la relació amb els germans, del valor del treball transmès pel pare i de la importància de ser una dona independent inculcada per la mare. Explica com va ser la seva joventut, la colla d'amics, les discoteques i els primers amors. Reflexiona sobre la vocació, sobre per què va abandonar la carrera de Dret i va decidir continuar la tradició familiar davant dels fogons, en contra del consell del pare. I dels sacrificis i renúncies que aquesta tria ha comportat, com no poder estar prou amb els fills.

Tortell Poltrona: "La meva mare em va encomanar una cosa que sempre li agrairé i és que no s'ha de tenir mai por."

Tortell Poltrona és fundador de Pallassos sense Fronteres. Puja "Al cotxe" a Seva i travessa el Montseny, amb l'Eloi, fins al Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera.

El pallasso explica la relació que té amb el Montseny des que era un nen, malgrat viure a Barcelona, i és que durant 10 anys va passar cada estiu en una casa de colònies a Seva on la seva mare feia de cuinera. Reivindica el paper del clown com a artista capaç de parlar d'emocions, de sentiments com la tendresa, de la vida i fins i tot de la mort. I també valora la importància de poder oferir una mica d'alegria en un món on hi ha situacions molt dures, molt tristes i molt difícils. Parla de la família, del compromís i de l'esforç per tirar endavant.

Mercè Pons: "A les actrius, a partir d'una certa edat ja no ens volen. Jo ho he notat de forma dràstica."

Mercè Pons és una de les actrius més populars de tele, cine i teatre. Puja "Al cotxe" a Arbúcies i amb l'Eloi van fins a Santa Fe del Montseny.

L'actriu parla dels seus orígens, de la infantesa molt lligada als boscos del Montseny, gràcies a la passió del pare per la natura, i explica que ara, finalment, ha aconseguit fer realitat el somni de tornar a viure al bosc amb la seva família. Parla de la maternitat, de les pors i l'experiència que et regala l'edat. Repassa la seva trajectòria professional, els anys plens de feina i projectes, i els moments complicats a mesura que et vas fent gran i hi ha menys ofertes laborals.

twitter.com/alcotxetv3
spotify.com/alcotxetv3
#AlcotxeTV3