Sant Jordi

Actualitat, roses i llibres, el dia de Sant Jordi, a TV3 i Catalunya Ràdio

Un any més TV3 i Catalunya Ràdio viuen des del carrer la diada de Sant Jordi. La programació s'omplirà de roses i llibres.

TV3 situarà un set a la plaça de Catalunya amb la Rambla, des d'on passaran "Els matins" i les diferents edicions dels telenotícies per copsar
l'ambient a tot el territori.

L'actualitat judicial i política es combinaran amb llibres i roses en un "Tot es mou" que surt al carrer.Lluís Marquina farà la franja d'entreteniment del programa, en directe, des de la plaça Catalunya de Barcelona, a partir de les 19.00.

"Cuines" se suma a Sant Jordi amb un plat per a ocasions especials: una "bisque" de musclos brutal.

La Diada de Sant Jordi, a les 21.55, "Sense ficció" estrena "Pompeu Fabra, diccionari d'un home sense biografia", un documental que parla sobretot de llengua, però també de compromís. El llargmetratge d'Arnald Viladomat i Jordi Ventura explica la importància que Fabra va tenir en la història de Catalunya i com, encara ara, el seu llegat està present a la societat catalana.

El 18 d'abril, a les 23.05, el programa cultural de TV3 "Quan arribin els marcians" fa una prèvia al dia de Sant Jordi amb dos reportatges ben literaris: "Vull guanyar un premi literari" i "Un amor per a tota la vida". I, a més, l'abducció de David Fernàndez & Lyona amb "La llegenda de Santa Jordina".

Catalunya Ràdio emetrà la programació especial des de l'escenari ubicat davant del Palau de la Virreina, amb una pantalla gran a la Rambla,
entre les 8.00 i les 19.00, que es podrà seguir en "streaming" al web catradio.cat.

iCat, emissora de cultura i música de Catalunya Ràdio, és l'emissora oficial del Sant Jordi Musical de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm 2019, on hi tindrà un escenari propi amb una programació especial entre les 12.00 i les 20.00.

Catalunya Informació emet, del 15 al 19 de juliol la sèrie "Sant Jordi, una mirada pròpia", cinc reportatges sobre novetats literàries protagonitzats per cinc dones i realitzats per la periodista especialitzada en llibres Montse Camps.

La TdT celebra Sant Jordi i ha creat un Concurs de Microrelats. A partir del 20 d'abril (Barça-R. Societat), i fins al 23 d'abril (Alabès-Barça), l'audiència pot participar i enviar la seva proposta a través de Twitter. Cal escriure el microrelat en una piulada amb l'etiqueta #LaTdTSantJordi. Al final del partit entre l'Alabès i el Barça s'anunciaran els tres guanyadors, que rebran una llibre dels Relats Solidaris signat per Ter Stegen. 

El canal Super3 celebra Sant Jordi amb un estand propi a Barcelona, llibres nous de la família del Super3 i el Mic, la Superbiblioteca, Superactivitats i edicions especials dels programes.

El 33, a partir del 15 d'abril i durant 3 setmanes, començarà la programació, a les 21.55, amb una recomanació literària de la mà d'Anna Guitart, del programa "Tot el temps del món".

Anar al contingut