Acord entre la CCMA i Noucinemart per a la promoció i difusió de les activitats del D'A Film Festival Barcelona

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la promotora audiovisual Noucinemart han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre les activitats del D'A Film Festival Barcelona, que aquest any arriba a la 12a edició i que se centra en el cinema independent i d'autor. El D'A Film Festival Barcelona obrirà la present edició el 28 d'abril amb la pel·lícula coproduïda per TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or de la Berlinale.

Segons aquest acord, que té una durada de dos anys, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents espais, faran un ampli seguiment de la programació i les activitats del D'A Film Festival Barcelona, organitzat per Noucinemart. A més, TV3, el 33, Catalunya Ràdio i iCat són mitjans oficials del festival.

L'edició del 2022 del D'A Film Festival Barcelona serà la dotzena i se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig en diferents espais de la ciutat: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Filmoteca de Catalunya, Zumzeig Cinema, cinemes Renoir i Aribau Multicines. A més, també serà present de manera online a través de Filmin. El festival és una cita cultural plenament arrelada a la ciutat de Barcelona, una experiència única que combina les projeccions amb la presència de directors i el diàleg amb el públic a través de xerrades i tallers oberts a tothom.

La pel·lícula "Alcarràs", de Carla Simon, guanyadora de l'Os d'Or a la darrera edició de la Berlinale i coproduïda per TV3, serà l'encarregada d'inaugurar el D'A Film Festival Barcelona el 28 d'abril a la sala gran dels Aribau Multicines.

Altres protagonistes d'aquesta edició del festival seran noms imprescindibles del món del cinema com Apichatpong Weerasethakul, Joanna Hogg, Terence Davis, Nadav Lapid o Mathieu Amalric, així com cineastes emergents que mostren l'aposta del festival pels noms del futur, com Mounia Akl, Adrián Silvestre, Zaida Carmona o Lluís Galter.

El Focus del D'A 2022 estarà dedicat a la Setmana de la Crítica, la secció paral·lela més veterana del Festival de Canes, per presentar amb motiu del seu 60è aniversari una selecció de films descoberts al festival, un per cada any de vida del D'A Film Festival Barcelona.

La promotora audiovisual Noucinemart està especialitzada en la promoció i difusió del millor cinema contemporani, i des del 2010 organitza el D'A Film Festival de Barcelona. L'any 2013 va iniciar la seva activitat com a distribuïdora amb la creació de la marca Catàleg de Cinema d'Autor, i des de llavors ha compaginat la seva activitat com a empresa organitzadora del D'A Film Festival Barcelona amb la distribució cinematogràfica.

El D'A Film Festival Barcelona ofereix un repàs exhaustiu de l'actualitat cinematogràfica mundial, proporcionant als espectadors la possibilitat de gaudir del millor de la cinematografia contemporània amb una sèrie de pel·lícules de llarg recorregut internacional, èxits i premis de crítica i públic, combinades amb propostes de nous talents i cinematografies, tant internacionals com locals.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

Anar al contingut