Acord entre la CCMA i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya per a la difusió dels concerts i les activitats culturals de l'entitat

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre les actuacions musicals i les activitats culturals d'aquesta orquestra, que aquest any celebra 25 anys d'història.

Segons aquest acord, tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment informatiu dels concerts i activitats de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, a través dels diferents programes i, especialment, dels espais "33 recomana" i "Linca't". A més, coincidint amb el 25è aniversari de la JONC, Catalunya Música posarà en marxa una acció participativa adreçada als oients.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya va néixer el setembre del 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 va passar a anomenar-se JONC. Des del seu naixement, entre els objectius principals de la JONC hi ha hagut facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s'ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, mirant d'acostar-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

El 4 de gener, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya va donar el tret de sortida a la celebració dels 25 anys de trajectòria amb un concert d'aniversari. En aquest any de commemoració, hi ha previstos diferents trobades musicals i la preparació per primera vegada d'una òpera, "La Bohème" de Puccini, en versió concert.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

Anar al contingut