Concert de Sant Esteve

Acord entre la CCMA i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per a la difusió dels concerts i de la resta d'activitats

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre les actuacions musicals i les activitats culturals d'aquesta important institució catalana.

Segons aquest acord, TV3 podrà enregistrar i emetre cinc concerts organitzats per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana cada temporada i Catalunya Ràdio, enregistrar i emetre més de vint concerts dels cicles de la Fundació, com els inclosos al Palau 100, Palau Grans Veus, Palau Bach, Palau Cambra o Palau Piano. Així mateix, Catalunya Música serà l'emissora oficial del cicle Primer Palau.

El fet que Catalunya Música sigui membre de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) permetrà a la CCMA poder oferir a aquesta organització internacional, amb el vistiplau de la Fundació Orfeó Català, l'emissió, en directe o en diferit, dels concerts objecte d'aquest acord amb la finalitat que puguin ser emesos per les emissores associades que ho sol·licitin. Així mateix, tots aquests enregistraments també s'inclouran amb finalitats divulgatives a la secció "Palau Digital" del web de la Fundació Orfeó Català.

Tant TV3 com Catalunya Ràdio faran un ampli seguiment informatiu dels concerts i espectacles programats per la Fundació Orfeó Català, a través dels diferents programes i, especialment, dels espais "33 recomana" i "Linca't". A més, es posaran en marxa diverses accions participatives adreçades al públic del canal Super3 i de l'emissora Catalunya Música.

Inaugurat el febrer del 1908, el Palau de la Música Catalana, seu de l'Orfeó Català, és l'única sala de concerts modernista Patrimoni Mundial. La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, com a gestora única des del gener del 2012, impulsa des dels valors de l'excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat, l'activitat del cor de la casa: l'Orfeó Català, com també de l'Escola Coral i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment, doncs, i mantenint-se com un dels símbols més genuïns de la cultura catalana, el Palau i l'Orfeó, com a institucions dinàmiques i obertes, promouen la música, el cant coral, el coneixement i la difusió del patrimoni i la cohesió social i cultural del país.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

Anar al contingut