Acord entre la CCMA i la Fundació Mediterrània, Fira d'espectacles d'arrel tradicional, per promoure i difondre les activitats de la Fira Mediterrània de Manresa

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Mediterrània, Fira d'espectacles d'arrel tradicional, han firmat un conveni de col·laboració per difondre i promocionar la cultura en el marc de les activitats que tindran lloc durant les edicions del 2021 i del 2022 de Fira Mediterrània de Manresa.

Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA difondran i informaran de les activitats culturals que es duran a terme durant la celebració de la Fira Mediterrània de Manresa en les dues pròximes edicions, a través de qualsevol dels seus canals i continguts. De la seva banda, Fira Mediterrània col·laborarà amb la CCMA en el subministrament de material audiovisual dels espectacles, així com del documental "Arrels", que es podrà emetre per Televisió de Catalunya i per les plataformes digitals de la CCMA. Així mateix, alguns dels concerts es podran escoltar a través de les emissores iCat i Catalunya Música.

La pròxima edició de la Fira Mediterrània, la 24a, tindrà lloc a Manresa del 14 al 17 d'octubre. La programació artística de la fira inclourà 65 espectacles, 41 dels quals seran d'estrena. A més, aquesta programació oficial es complementarà amb quinze propostes més dels programes "Off".

Després de la fira virtual de l'edició passada a causa de la pandèmia, aquesta pròxima s'ha plantejat en format presencial de tota l'activitat, però amb la possibilitat de seguir en línia bona part de l'activitat professional. Enguany, es reforçarà el centre de Manresa com a espai de trobada professional amb la creació d'una nova àrea professional (ÀreaPRO), i es reactivarà l'activitat de l'associacionisme de cultura popular amb diverses propostes dins de la programació artística i amb la creació de la Plaça de la Fira, que tindrà diferents parades especialitzades en cultura popular. Així mateix, es recupera el Firaescoles, el programa d'activitats artístiques adreçades als centres educatius de la comarca del Bages.

La Fira Mediterrània és un mercat d'espectacles confeccionat a partir de creacions artístiques noves, inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània. L'esdeveniment se celebra durant el mes d'octubre a la capital del Bages i té un caràcter interdisciplinari. Aglutina diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

 

ccma.cat

Anar al contingut