Acord entre la CCMA i IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya han signat un acord de col·laboració per difondre les activitats culturals que es duran a terme en el marc d'aquest festival de nova creació, que s'inaugurarà el 8 d'abril. TV3 i Catalunya Ràdio seran mitjans oficials d'aquest festival, que té com a objectiu la defensa i la promoció dels drets humans a través del cinema a Catalunya.

Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, difondran les activitats programades durant la celebració de la primera edició de l'IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, que se celebrarà del 8 a l'11 d'abril, de manera presencial, a diversos punts de Catalunya, i del 12 al 25 d'abril, en format online. TV3, el 33, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat seran mitjans oficials del festival.

La primera edició de l'IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya s'inaugurarà el 8 d'abril als Cinemes Girona de Barcelona. Aquest nou espai neix de la mà de l'Associació Impacte amb la voluntat d'impactar a través del cinema i generar un debat ric entorn dels drets humans i la justícia global.

Aquesta primera edició serà híbrida. Del 8 a l'11 d'abril, les projeccions tindran lloc de manera presencial a quatre ciutats catalanes: Barcelona (Cinemes Girona), Sant Feliu de Llobregat (CineBaix), Girona (Truffaut) i Lleida (ScreenBox). Aquests primers quatre dies de festival comptaran amb la projecció de 10 curtmetratges i 10 llargmetratges i diversos debats i cinefòrums, amb experts i membres dels equips de les pel·lícules.

A partir del 12 d'abril i fins al dia 25, IMPACTE! traslladarà la programació a Filmin i al mateix web del festival, on es podrà gaudir d'una programació ampliada des de casa.

L'IMPACTE! té com a missió estimular la sensibilització i el compromís de la ciutadania vers la solidaritat i la justícia global, mitjançant l'oferta d'una programació cinematogràfica de qualitat, al voltant de la vulneració i defensa dels drets humans al món. Paral·lelament, s'organitzaran activitats divulgatives i formatives sobre els temes plantejats a les pel·lícules per fomentar el debat, la reflexió i el compromís actiu.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

Anar al contingut