Acord de col·laboració entre la CCMA i l'Associació Joan Manén per a la difusió dels actes de l'Any Joan Manén i l'enregistrament de concerts

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Associació Joan Manén han signat un acord de col·laboració que té com a objectiu la promoció i difusió de les activitats de l'Any Joan Manén. Així mateix, l'acord inclou l'enregistrament per part de Catalunya Ràdio d'alguns dels concerts programats per commemorar el 50 aniversari de la mort d'aquest prestigiós músic.

Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, difondran les activitats que l'Associació Joan Manén ha organitzat per celebrar l'Any Joan Manén, coincidint amb el 50 aniversari de la mort d'aquest prestigiós compositor i violinista barceloní.

L'acord també contempla l'enregistrament per part dels mitjans de la CCMA d'alguns dels concerts emmarcats en l'Any Joan Manén i la seva difusió a través de la televisió, la ràdio i les plataformes digitals de la Corporació.

En concret, Catalunya Ràdio, a través de l'emissora Catalunya Música, enregistrarà i emetrà el concert inaugural de l'Any Joan Manén al Palau de la Música; "Camí de cançons", a l'Ateneu Barcelonès; "Medea", a L'Auditori; "Tradició i avantguarda", a l'Ateneu Barcelonès; "Flamenco", a l'Auditori del Conservatori Superior del Liceu, i "Concertinos & cançons catalanes", al Palau de la Música. A més, l'emissora Catalunya Música, com a membre de la UER i en el marc de la seva funció de foment del patrimoni musical català a nivell internacional, podrà convenir amb l'Associació Joan Manén quins d'aquests enregistraments es podran compartir amb les emissores de ràdio de la UER-EBU amb l'objectiu d'incrementar-ne la difusió.

D'altra banda, Televisió de Catalunya podrà difondre a través dels seus canals i dels mitjans digitals dos concerts enregistrats per l'Associació Joan Manén: "Medea" i "Concertinos & cançons catalanes".

L'Associació Joan Manén és una institució de referència en el seu àmbit i desenvolupa un treball sistemàtic d'investigació, ordenació i projecció de la música d'autors catalans del passat i del present a nivell nacional i internacional. La figura del compositor i violinista Joan Manén, un dels músics catalans més rellevants del segle XX i que no fou valorat ni reconegut després de la seva mort, és l'emblema i la força motriu per desenvolupar aquest projecte de difusió de compositors catalans de qualitat que mereixen ser coneguts, interpretats i consolidats en les programacions de concerts.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l'educació, la creació i la innovació.

ccma.cat

                                                                      

Anar al contingut