Acord de col·laboració entre la CCMA i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació per fomentar la divulgació científica

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) han firmat un acord de col·laboració que té com a objectiu la divulgació de la ciència i el foment de la cultura científica i el coneixement.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació va néixer l'any 1986 amb l'objectiu d'impulsar i facilitar una comunicació més fluida i efectiva entre la societat, el sistema català de recerca i innovació i el teixit productiu, per tal d'incrementar l'interès per la ciència i la tecnologia entre la ciutadania i les empreses.

Entre les seves activitats, la Fundació convoca, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, els Premis Nacionals de Recerca, que tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors vinculats al nostre país. Així mateix, també és al capdavant de la Setmana de la Ciència, una iniciativa de comunicació pionera a l'Estat, organitzada per l'FCRI des del 1996, que ofereix cada any un ampli ventall de prop de 500 activitats multidisciplinàries de disseminació cientificotecnològica arreu de Catalunya, entre conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos, tallers i exposicions, tots ells gratuïts i per a diversos públics. L'FCRI també du a terme el programa Dones i Ciència, que vol donar més visibilitat al paper estratègic de les científiques al nostre país.

Segons l'acord signat entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, els mitjans de la CCMA faran un ampli seguiment, a través dels diferents espais, de l'acte de lliurament de la 30a edició dels Premis Nacionals de Recerca, previst per a l'octubre. Així mateix, els programes de la Corporació faran continguts específics coincidint amb la Setmana de la Ciència, que tindrà lloc entre el 14 i el 29 de novembre i que celebrarà el 25è aniversari. Aquesta col·laboració s'estendrà a d'altres actuacions, com ara les relaciones amb el programa Dones i Ciències o amb el foment de la ciència entre els més joves.

Aquest acord s'emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura, l'educació, la creació i la innovació que té la CCMA, i que garanteix a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar-les.

ccma.cat

fundaciorecerca.cat/ca/

Anar al contingut