L'actriu Nora Navas durant el rodatge de "Sinjar".
L'actriu Nora Navas durant el rodatge de "Sinjar".

Acaba el rodatge de la pel·lícula "Sinjar", amb participació de TV3

Amb el rodatge d'escenes a Barcelona, Tarragona i Sant Boi de Llobregat, a finals de novembre acabava la gravació de la pel·lícula "Sinjar", dirigida per la cineasta Anna M. Bofarull. El film, amb la participació de TV3 i protagonitzat per Nora Navas, Halima Ilter i Iman Ido Koro, mostra fins on estan disposades a arribar tres dones per recuperar els qui més estimen, en una ficció basada en històries reals al voltant d'Estat Islàmic.

La Carlota (Nora Navas) és una dona de mitjana edat que busca el seu fill, que recentment s'ha unit a la jihad. La Hadia (Halima Ilter) és una esclava yazidita, empresonada en una casa a Síria juntament amb tres dels seus fills. L'Arjin (Iman Ido Koro) és una jove que aconsegueix fugir de la captivitat i unir-se a les milícies kurdes. Fins on estaran disposades a arribar per recuperar les persones que més estimen? Aquestes són les tres històries que explica la pel·lícula, una producció de KaBoGa amb la participació de TV3, escrita i dirigida per la cineasta tarragonina Anna M. Bofarull, al capdavant d'un equip format majoritàriament per dones.

"Sinjar" es va començar a rodar el febrer passat al Kurdistan iraquià, escenari de dues de les històries del film, gravades en localitzacions reals a l'Orient Mitjà. Les protagonistes són Halima Ilter, actriu alemanya d'arrels kurdes, i Iman Ido Koro, una jove yazidita que es posa per primer cop davant de la càmera, després d'haver estat capturada a la vida real per Estat Islàmic, interpretant un personatge molt proper a la seva experiència personal. L'enregistrament d'aquesta part va acabar al març, durant la pandèmia, amb l'equip acabant el rodatge confinat en una casa a Duhok i posteriorment repatriat per l'exèrcit.

El rodatge de la tercera història se centra a Barcelona, amb el personatge de la Carlota, interpretada per l'actriu Nora Navas, acompanyada al repartiment per Guim Puig, Luisa Gavasa, Franz Harram, Àlex Casanovas i Mercè Rovira. Rodada durant dues setmanes entre Barcelona, Tarragona i Sant Boi, aquesta part ha estat realitzada per un equip format per la directora de fotografia Lara Vilanova, la directora artística Laura Folch i la tènica de so Elena Coderch, entre d'altres.

"Sinjar" va ser seleccionada a L'Atélier - Cinéfondation del Festival de Canes 2019 i va ser finalista en la segona ronda del Sundance Creative Production Lab.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut