A "Retrats", "Renda bàsica universal, sí o no?"

Demà dimecres, a les 22.05 al 33, amb motiu del 15è Simposi de la Xarxa de Renda Bàsica, que es farà a Badalona el 12 i 13 de febrer, el programa "Retrats" debat sobre aquesta mesura econòmica i social. Per fer-ho, Jaume Barberà es desplaça a la Sala de Reflexió Tàpies, del Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, on l'esperen els economistes Daniel Raventós i Juan Ramón Rallo.

Jaume Barberà abordarà aquesta temàtica amb dues personalitats que oferiran visions contraposades sobre si és possible, o no, atorgar i finançar una Renda Bàsica Universal, que és una assignació monetària incondicionada a tota la població, independentment de la seva situació personal, laboral o social. Són Daniel Raventós, doctor en Ciències Econòmiques, professor titular de Sociologia a la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Ètica economicosocial i Epistemologia de les Ciències Socials. I Juan Ramón Rallo, economista, advocat, professor de la Universitat Rey Juan Carlos i director de l'Institut Juan de Mariana.

Daniel Raventós, que és un dels màxims impulsors de la Renda Bàsica Universal, la defensarà argumentant que eliminaria les bosses de pobresa, l'exclusió, la precarietat laboral, que seria l'eina perquè els treballadors tinguessin més poder de negociació amb els empresaris, incrementaria la llibertat de moltes dones que depenen exclusivament dels ingressos del marit o que augmenta la capacitat de consum.

Per la seva banda, Juan Ramón Rallo s'oposarà a la implantació de una Renda Bàsica indicant que és una mesura injusta, contrària a l'economia, una imposició, que priva l'oportunitat d'escollir als ciutadans i impossible de finançar.

"Renda bàsica universal: sí o no?"

"Retrats", dimecres 10 de febrer, a les 22.05, al 33.

 

tv3.cat/retrats

facebook.com/retrats33

Anar al contingut