Dilluns, a les 22.45

A Paüls, rere cada porta hi ha un músic, a "El foraster"

Dilluns, a les 22.45, a TV3, un nou capítol d'"El foraster". En una època marcada per la pandèmia, Quim Masferrer ha tornat a voltar per Catalunya i, malgrat l'obligada distància social, ha pogut sentir la gent més a prop que mai.

Es diu que, a Paüls, rere cada porta hi ha un músic. I en Quim tindrà ocasió de comprovar fins a quin punt sona bé la partitura d'aquest poblet del Baix Ebre: una xaranga que ha actuat a indrets ben llunyans, una coral formada per gent apassionada pel cant, i en Domingo, un veterà saxofonista que afirma que Paüls, sense la música, seria un poble trist.

Però el fet és que a Paüls hi ha molt més que notes musicals. Al voltant de l'ermita de Sant Roc, les famílies s'ajunten per celebrar les grans ocasions en els seus "corros" de pedra. Al mercat setmanal, tres vells amics reparteixen rialles i remeis populars a qui els vulgui escoltar. L'Abdon i l'Isidre, dos germans que fa més de 25 anys que tiren endavant la modesta Paüls Televisió, autèntica memòria històrica del poble. A més, el jovent del poble, la peculiar colla dels "Visinfuà", tenen un embolic de por amb els seus propis noms. I com a final de festa, tots els veïns sortiran als balcons per cantar i tocar una cançó, igual que van fer durant el confinament de març del 2020. Una actuació única en el poble més musical.

I després, recupera el pas d'"El foraster" per Santa Pau

Situat al bell mig de la zona volcànica de la Garrotxa i envoltat de volcans mil·lenaris, Santa Pau s'enorgulleix d'oferir al món un producte únic: el fesol de Santa Pau. I en Quim tindrà 48 hores per comprovar, de la mà de la Maria i en Lluís, fins a quin punt la terra és el reflex dels que hi viuen i la treballen. En Josep li farà conèixer el seu peculiar sistema de predicció meteorològica, i amb l'ajuda d'en Fidel, en Quim haurà d'afrontar un repte inesperat a l'ermita de Santa Margarida, construïda al vell mig del cràter del volcà. A més, també desfilaran pel programa l'Eddie i la seva flota de segways i en David amb les seves històries de zombis garrotxins.

I després d'haver conegut el poble des de terra, en Quim el descobrirà des de l'aire, enfilat dalt d'un globus per primera vegada a la seva vida.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

Anar al contingut