Dijous

A partir de demà, dijous de ciència al canal Super3

Demà, a partir de les 20.15, el canal Super3 dedicarà els vespres dels dijous als experiments i la divulgació científica. Coincidint amb l'inici del curs escolar, el canal infantil ha renovat la programació amb nous continguts, que els dijous se centraran en la ciència. D'una banda, amb l'estrena del programa "Bricociència", amb el divulgador Steve Spangler, i de l'altra, amb nous capítols d'"Efecte wow", amb Dani Jiménez, que fa el salt de les plataformes digitals a la televisió amb un experiment amb el grup Buhos

"Efecte wow". Dijous, a les 20.15 i a les 20.50

El programa d'experiments "Efecte wow", dirigit i presentat pel físic i divulgador científic Dani Jiménez, és el primer projecte digital del Super3, que es va estrenar el març passat exclusivament a les plataformes digitals, al YouTube i a l'Instagram del canal infantil. A partir d'aquesta setmana, es podrà veure a la televisió: a les 20.15, se n'estrenarà un capítol nou, i a les 20.50, es podrà veure un episodi dels que ja s'havien emès a les plataformes digitals del Super3.

A cada capítol, el Dani i el seu equip, la Bet, el Jordi i la Pat, porten la ciència al límit i mostren reptes extrems d'una manera espectacular: des d'aconseguir entrar dins d'un globus fins a dormir despullats en un iglú, passant per fer explotar un vàter amb un metall explosiu o construir una bobina de Tesla de més d'1.500.000 volts i no morir en l'intent.

En el primer capítol d'aquesta temporada, el Dani i l'equip de l'"Efecte wow" volen barrejar 200 litres de nitrogen líquid, 100 litres d'aigua i 25 litres de sabó per fer una immensa dutxa exprés, amb un resultat espectacular. El Guillem Solé i el Jaume Nin, del grup Buhos, són els candidats perfectes per experimentar aquesta dutxa, però algú els ha explicat de què es tracta?

A més, després de l'emissió de "Bricociència", els súpers podran recuperar el primer episodi d'"Efecte wow" que es va emetre a les plataformes digitals del Super3, en què Els Catarres desafien l'elasticitat. Tot és flexible, fins i tot aquelles coses que no ho semblen. Un dels materials més flexibles és el làtex, un plàstic natural que serveix per fabricar globus, guants i un munt de coses més. El Dani i el seu equip exploraran els límits de la flexibilitat posant l'Èric i el Jan d'Els Catarres a dins d'un globus gegant. Un experiment molt perillós! Per sort, en cas d'emergència, la Roser té un punxó per petar-lo i salvar-los a l'instant.

"Efecte wow" és una producció de TV3, amb la col·laboració de CreaCiència i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"Bricociència". Dijous, a les 20.25

El programa "Bricociència", que s'emetrà a continuació, arriba dels Estats Units, amb el divulgador científic Steve Spangler, estrella de YouTube que fa tota mena d'experiments que els espectadors també poden fer des de casa amb materials fàcils de trobar.

En el primer episodi de la sèrie, Steve Spangler farà una demostració de l'increïble poder de la pressió de l'aire: posarà un got ple d'aigua de cap per avall i aconseguirà que no en caigui ni una gota, envasarà una nena al buit, esclafarà una llauna de refrescos sense tocar-la i, finalment, farà un experiment amb un barril d'acer de 200 litres i una piscina de plàstic que deixarà els espectadors bocabadats.

Diumenge, més ciència al Super3

Els vespres de ciència que s'emetran els dijous al canal Super3, amb els programes  "Efecte wow" i "Bricociència", es podran tornar a veure els diumenges a la tarda, a partir de les 17.30, al canal infantil.

super3.cat

facebook/super3

instagram/super3

youtube/super3

super3.cat/efectewow

#EfecteWow

Anar al contingut