Rostov és una de les ciutats que formen l'Anell d'Or ("A la recerca de la vella Rússia")
El dimecres 3 i el dijous 4 de gener, a les 22.05

"A la recerca de la vella Rússia" al 33

El dimecres 3 i el dijous 4 de gener, a les 22.05, el 33 oferirà la sèrie documental "A la recerca de la vella Rússia". Durant els diferents capítols s'exploraran les tradicions i la vida dels habitants d'algunes de les ciutats que han tingut més rellevància en la història de Rússia.

Els tres primers episodis del documental es podran veure el dimecres 3 de gener, a partir de les 22.05, i els dos restants el dijous 4 de gener, també a partir de les 22.05.

"Kíev, mare de totes les ciutats russes"

En aquest primer capítol, el documental farà un recorregut pels monuments més coneguts de Kíev, una de les ciutats més antigues de l'Europa de l'Est, i descobrirà alguns racons que passen desapercebuts per als que no coneixen la ciutat. A més, els espectadors podran veure com viuen els habitants de Kíev la seva ciutat.

"Nóvgorod, l'esplèndida ciutat comercial"

És la localitat més antiga de Rússia i és on van néixer l'imperi rus i la primera dinastia de governants russos: els ruríkids. Tot i que Nóvgorod no és una de les ciutats més grans ni més importants de Rússia actualment, sí que és una de les que tenen una història més interessant, ja que va ser el centre d'una república i d'una cultura fonamental durant l'edat mitjana.

"Sant Petersburg, l'encís de les nits blanques"

El tercer capítol de la sèrie documental està protagonitzat per la ciutat més jove de Rússia, Sant Petersburg, que va ser fundada pel tsar Pere el Gran, perquè fos la capital i per poder exhibir la seva fortuna. Els terrenys eren pantanosos i es deia que no s'hi podria construir una ciutat. No obstant això, es va demostrar el contrari i, actualment, les nits blanques són un dels atractius de Sant Petersburg.

"Sant Petesburg, el llegat dels tsars"

En aquest quart episodi, el documental mostrarà els diferents aspectes actuals de Sant Petersburg a través dels seus ciutadans, com el capità trencaglaç que recorre el riu Neva diàriament, el rellotger que arregla i té cura dels rellotges antics de l'Hermitage, la noia que treballa a l'hotel de luxe més antic de la ciutat o l'arxiver que cataloga les eines quotidianes del segle XIX i XX. A més, el documental també coneixerà la jove parella de patinadors sobre gel que són promeses olímpiques, i l'arquitecte que ha reproduït la desapareguda Cambra d'Ambre de la residència d'estiu dels tsars.

"L'Anell d'Or, l'esplendor de la Rússia Sagrada"

A l'últim capítol, el documental viatjarà a l'Anell d'Or, un conjunt de ciutats antigues del nord-est de Moscou, format per Iaroslavl, Rostov, Sérguiev Possad, Suzdal i Vladímir. Aquestes ciutats han estat testimonis d'un passat gloriós i van ser el centre de poder eclesiàstic durant la Rússia medieval. Aquestes poblacions, que durant l'època soviètica van caure en l'obscuritat, han recuperat les tradicions i la fe ortodoxa.

tv3.cat/33

Anar al contingut