A "Economia en colors", "Rosa. El mico ensinistrat"

Aquest diumenge, a les 22.35, a TV3, la jaqueta de Xavier Sala i Martín és de color rosa. En aquest capítol es parlarà de bons, bancs, accions, els mecanismes que belluguen la borsa i la capacitat de predicció del futur dels economistes. Més o menys fiable que la dels meteoròlegs?

Rosa. El mico ensinistrat

La jaqueta de Sala i Martín és de color rosa com les tulipes que l'ambaixador d'Àustria a Hongria, l'any 1544, es va emportar d'amagat de Viena i desprès van anar a parar a Amsterdam, on acabarien generant un mercat molt productiu. Tant, que tothom va començar a especular fins a generar una autèntica bombolla financera que el febrer de 1637 va causar el primer pànic borsari i el conseqüent crac. A partir d'aquest fet, el programa explica què és i com funciona l'economia financera, què són els bons, com funciona un banc, què és una acció, per què a vegades puja i d'altres baixa de manera vertiginosa.

Tian Riba i Sala i Martín es pregunten si els economistes, en aquest marc borsari i especulatiu, s'han convertit en autèntics gurus a qui es consulta el futur, i fins a quin punt poden fer prediccions i endevinar-la. Qui és millor en qüestions financeres, un economista o un mico ensinistrat? Potser la resposta la té el Tomàs Molina.

tv3.cat/economia-en-colors

Anar al contingut