56 nominacions de pel·lícules participades per TV3 als XIII Premis Gaudí

TV3 compta amb 14 produccions entre llargmetratges, pel·lícules per a televisió i documentals entre la llista de nominades. En total totes elles sumen 56 nominacions, entre les quals destaquen "La vampira de Barcelona" (amb 14), "Las niñas" (amb 13) i "Sentimental" (amb 8) com les més nominades a la tretzena edició dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català.

L'actriu Aina Clotet (nominada com a millor actriu i millor actriu secundària als XII Premis Gaudí) i l'actor Sergi López (nominat com a millor actor protagonista als XII Premis Gaudí) han fet públiques aquest matí les nominacions en les 21 categories que aquest any premiarà l'Acadèmia del Cinema Català.

Un total de 32 títols passen a la segona volta de les votacions i opten enguany a entrar al palmarès dels XIII Premis Gaudí. D'aquests 32, 14 són produccions amb la participació de TV3 si hi sumem llargmetratges, pel·lícules per a televisió i documentals. Aquestes han estat les nominacions més paritàries dels Gaudí, ja que marquen un històric 54% de dones finalistes en categories nominatives.

Són tres pel·lícules amb la participació de TV3, "La vampira de Barcelona" (amb 14 nominacions), "Las niñas" (13) i "Sentimental" (8), les més nominades a la tretzena edició dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català.

Continua la llista amb "No mataràs", de David Victori i protagonitzada per Mario Casas, que suma 6 nominacions. "L'ofrena", de Ventura Durall, que n'acumula 4. El llargmetratge "Uno para todos", cinema social i educatiu, dirigit per David Ilundain, que aconsegueix dues nominacions. El mateix nombre que el cinema denúncia de Ramon Térmens a "La dona il·legal". I, finalment, "Te quiero, imbécil" i "Les dues nits d'ahir", que en sumen una cadascuna.

Cal destacar que, en la categoria de millor pel·lícula, competiran quatre produccions en llengua catalana i totes elles tenen la participació de TV3. Seran "La vampira de Barcelona", primer llargmetratge de ficció de Lluís Danés, que proposa una nova interpretació del mite d'Enriqueta Martí; "L'ofrena", en què el barceloní Ventura Durall ("Les dues vides d'Andrés Rabadán") presenta una història d'amor a quatre bandes marcada per les ferides obertes i els traumes del passat; "La dona il·legal", del director Ramon Térmens ("Catalunya über alles!"), cinema de denúncia que vol remoure consciències, i "Les dues nits d'ahir", debut en la direcció de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, en què es reflexiona sobre la pèrdua i el dol en forma de "road movie".

A totes aquestes nominacions de llargmetratges, s'han de sumar la nominació a millor pel·lícula documental de "The mystery of the pink flamingo", dirigida per Javier Polo i escrita per Javier Polo i Sixto García.

Així com també les nominacions a millor pel·lícula per a televisió per a quatre coproduccions, que són "Èxode", dirigida per Oriol Ferrer i escrita per Marta Grau;

"El crèdit", dirigida per Abel Folk i Joan Riedweg i escrita per Jordi Galceran i Ramón Paso; "La fossa", dirigida per Agustí Vila i escrita per Agustí Vila, Nil Quídam i Xavi Romaní, i "La mort de Guillem", dirigida per Carlos Marques-Marcet i escrita per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas.

Els premiats es donaran a conèixer a la gala de lliurament dels XIII Premis Gaudí, el diumenge 21 de març del 2021, a l'Auditori del Fòrum–CCIB, que també es podrà seguir des de TV3 i Catalunya Ràdio, tal com és habitual.

Detall de les nominacions de les produccions participades per TV3 

Millor pel·lícula

L'OFRENA. Dirigida per Ventura Durall, escrita per Ventura Durall, Guillem Sala, Clara Roquet i Sandra Beltrán i produïda per Nanouk Films, Suica Films, Fasten Films i Bord Cadre Films, amb producció associada de Televisió de Catalunya.

LA DONA IL·LEGAL. Dirigida per Ramon Térmens, escrita per Ramon Térmens i Daniel Faraldo i produïda per Segarra Films, La dona il·legal A.I.E. i Mimesis Film, amb la participació de Televisió de Catalunya.

LA VAMPIRA DE BARCELONA. Dirigida per Lluís Danés, escrita per Maria Jaén i Lluís A. Martínez i produïda per Brutal Media i Filmax, amb producció associada de Televisió de Catalunya.

LES DUES NITS D'AHIR. Dirigida per Pau Cruanyes i Gerard Vidal, escrita per Pau Cruanyes, Gerard Vidal, Eudald Valdivieso i Ignasi Àvila i produïda per Benecé Produccions, amb la participació de Televisió de Catalunya.

Millor pel·lícula en llengua no catalana

LAS NIÑAS. Dirigida i escrita per Pilar Palomero i produïda per Las Niñas Majicas, A.I.E., Inicia Films i BTeam Prods, amb la participació de Televisió de Catalunya.

SENTIMENTAL. Dirigida i escrita per Cesc Gay i produïda per Sentimentalfilm, A.I.E. i Imposible Films, amb la participació de Televisió de Catalunya.

Millor direcció

Cesc Gay, per SENTIMENTAL

Lluís Danés, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Pilar Palomero, per LAS NIÑAS

Millor guió

Cesc Gay, per SENTIMENTAL

Pilar Palomero, per LAS NIÑAS

Millor protagonista femenina

Andrea Fandos, per LAS NIÑAS

Anna Alarcón, per L'OFRENA

Nora Navas, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Millor protagonista masculí

Àlex Brendemühl, per L'OFRENA

David Verdaguer, per UNO PARA TODOS

Javier Cámara, per SENTIMENTAL

Mario Casas, per NO MATARÁS

Millor direcció de producció

David Masllorens i Silva, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Ester Velasco, per NO MATARÁS

Uriel Wisnia, per LAS NIÑAS

Millor pel·lícula documental

THE MYSTERY OF THE PINK FLAMINGO. Dirigida per Javier Polo, escrita per Javier Polo i Sixto García i produïda per Los Hermanos Polo, Japonica Films i Televisió Espanyola, amb la participació de Televisió de Catalunya.     

Millor pel·lícula per a televisió

ÈXODE. Dirigida per Oriol Ferrer, escrita per Marta Grau i produïda per TV3 i Galápagos Media.

EL CRÈDIT. Dirigida per Abel Folk i Joan Riedweg, escrita per Jordi Galceran i Ramón Paso i produïda per Focus Audiovisual, S. A., Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola.

LA FOSSA. Dirigida per Agustí Vila, escrita per Agustí Vila, Nil Quídam i Xavi Romaní, i produïda per Bausan Films, Televisió de Catalunya, À Punt Mèdia i Wise Blue Studio.

LA MORT DE GUILLEM. Dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas i produïda per Lastor Media, Som*Batabat, Televisió de Catalunya, À Punt Mèdia i Suica Productions.

Millor direcció artística

Anna Pujol, per SENTIMENTAL

Balter Gallart, per NO MATARÁS

Lluís Danés, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Monica Bernuy, per LAS NIÑAS

Millor muntatge

Sofi Escudé, per LAS NIÑAS

Millor actriu secundària

Bruna Cusí, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Natalia de Molina, per LAS NIÑAS

Núria Prims, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Verónica Echegui, per L'OFRENA

Millor actor secundari

Abdel Aziz El Mountassir, per LA DONA IL·LEGAL

Alberto San Juan, per SENTIMENTAL

Francesc Orella, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Ernesto Alterio, per TE QUIERO, IMBÉCIL

Millor música original

Alfred Tapscott, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Carlos Naya, per LAS NIÑAS

Millor fotografia

Bet Rourich, per UNO PARA TODOS

Daniela Cajías, per LAS NIÑAS

Josep M. Civit, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Millor vestuari

Anna Güell, per SENTIMENTAL

Arantxa Ezquerro, per LAS NIÑAS

Mercè Paloma, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Millor so

Albert Gay, Irene Rausell i Yasmina Praderas, per SENTIMENTAL

Amanda Villavieja, Alejandra Molina i Fernando Novillo, per LAS NIÑAS

Daniela Fermín, Quique López i Carlos Jiménez, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Elena Coderch, Laura Tomás i Yasmina Praderas, per NO MATARÁS

Millors efectes visuals

Esther Ballesteros i Luis Tinoco, per NO MATARÁS

Lluís Rivera, Aleix Torrecillas i Anna Aragonès, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Millor maquillatge i perruqueria

Carmen Arbues, per LAS NIÑAS

Laura Pérez i Xavi Valverde, per LA VAMPIRA DE BARCELONA

Patricia Reyes, per NO MATARÁS


Pel·lícules estrenades al 2020 participades per TV3

http://mp4-down-medium-int.ccma.cat/2/5/1611843791252.mp4

tv3.cat/gaudi

catradio.cat/gaudi

Anar al contingut