"30 minuts", Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual

El programa "30 minuts" ha estat distingit amb el Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual que atorga la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, entitat impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). El programa de TV3 ha rebut el premi en la categoria de televisió pel reportatge "CIE, presó administrativa".

Oriol Cortacans, Xavier Montanyà i Antonio Cortés, autors del reportatge, amb Ivone Riley, consellera del CAC

Ahir dijous al matí, en el marc de les VIII Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, que s'han dut a terme al Palau Robert de Barcelona, el programa "30 minuts" ha estat distingit amb el Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual. El treball que ha destacat el jurat és el del reportatge "CIE, presó administrativa", una producció associada amb Batabat. Xavier Montanyà i Antonio Cortés, autors del reportatge, i Oriol Cortacans, productor executiu de Batabat, han recollit el guardò que els acredita com a guanyadors en la categoria de televisió.

El reportatge "CIE, presó administrativa" explora la realitat del centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona a partir de l'experiència de diversos immigrants que hi han estat internats i de les crítiques d'advocats i d'associacions com la Fundació Migra Studium, la Plataforma Tanquem els CIEs, SOS Racisme o la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura.

La jornada, presentada pel president del CAC, Roger Lopacher, i la presidenta de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual i consellera del CAC, Carme Figueras, s'ha dedicat a analitzar si la diversitat està prou representada en la ficció televisiva. Durant la taula rodona que s'ha fet, entre altres ponents, hi ha participat Carles Solà, vicepresident de la Mesa i director del programa "Tot un món" de TV3.

Els guardons que atorga la Mesa per a la Diversitat també han distingit el programa "Annour", de Ràdio Mollet, en la categoria de ràdio; l'audiovisual "Gitanos en present", del Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya, i Drac Màgic, per la seva trajectòria en el món de la divulgació educativa de l'audiovisual.

tv3.cat/30minuts

facebook.com/30minuts

twitter.com/30minuts

 

Anar al contingut